-->Головна » 2011 » Март » 16

Атмосфера над Арктикою стрімко втрачає озон

інститут Альфреда Вегенера, Маркус Рекс, Антарктида, озонова діра, озоновий шар      Наднизькі температури у верхніх шарах атмосфери над Арктикою викликали "величезну" втрату озону тільки за останні кілька тижнів.

Ця ситуація може призвести до утворення самої серйозної озонової діри, яка коли-небудь спостерігалася на Крайній Півночі, попереджають фахівці провідної європейської організації досліджень Арктики.

... Читати далі»

16.03.2011

Катастрофічний землетрус в Японії здатний спровокувати підземні поштовхи в зоні Вранча

землетрус, Японія, зона Вранча, Сергій Вербицький, інститут геофізики Національної академії наук України  «Катастрофічний землетрус в Японії здатний спровокувати підземні поштовхи в зоні Вранча, розташованої поблизу кордонів України»

На думку вчених, сейсмічна активність на японських островах незабаром повинна піти на спад.

 - Нинішній землетрус в Японії до того потужне, що воно може спрацювати як спусковий гачок рушн ... Читати далі»

16.03.2011

З Києва за зиму вивезли 95 тисяч тонн снігу

Сніг, Київ, ЖКГ, Зима  З Києва протягом зимового сезону комунальні служби вивезли близько 95 тисяч тонн снігу.

Як повідомили в прес-службі Київської міськдержадміністрації з посиланням на комунальну корпорацію Київавтодор, за їхніми даними, у столиці в цілодобовому режимі працювало близько 380 одиниць снігоприбиральної та допоміжної техніки.

За період снігопадів було здійснено 78 суцільних посипань вулиць і доріг засобами проти ожеле ... Читати далі»

16.03.2011

Волонтерське літо 2011

волонтер, Волонтерство, літо, 2011, СВІТ-Україна    Міжкультурний обмін, соціальний волонтерський проект, міжнародна група та можливість власноруч «доторкнутися» до інших культур, знайомство з іншою країною зсередини, можливість змінити себе та світ навколо себе… Незнайоме?

Рюкзак, дорога та пригоди, нові люди, інтонації та звуки незвичної мови, нові зірки над головою і ще небачені міста... Цікаво?

Все це можливо – в міжнарод ... Читати далі»

16.03.2011

До 2099 від арктичної тундри майже нічого не залишиться

тундра, Арктика, Канада, Скандинавія, широколистяні ліси, прогноз      Уявіть собі: нескінченна тундра Аляски, Канади, Скандинавії, Східної Європи та Північної Азії поступається місцем широколистяним лісам, а льодовики Гренландії - тундрі.

Чекати залишилося недовго, вважає група вчених з Університету штату Небраска в Лінкольні (США) і Південної Кореї. Всього до кінця століття.

Дослідники проаналізували 16 гло ... Читати далі»

15.03.2011

Запропоновано методику оцінки сили деяких древніх землетрусів

землетрус, сейсмограф, геологічна історія, сейсмічна активність, Земля        Шмуель Марко з Тель-Авівського університету (Ізраїль) і його колеги придумали метод, який вони самі називають «копалиною-сейсмографом».

Мова йде про моделювання сейсмічної активності в далекому минулому (нинішні дані охоплюють лише вік або близько того), а кінцева мета досліджень за допомогою «викопного сейсмографа» - пророк ... Читати далі»

15.03.2011