Головна » 2011 » Март » 16 » Катастрофічний землетрус в Японії здатний спровокувати підземні поштовхи в зоні Вранча
07:37
Катастрофічний землетрус в Японії здатний спровокувати підземні поштовхи в зоні Вранча
землетрус, Японія, зона Вранча, Сергій Вербицький, інститут геофізики Національної академії наук України  «Катастрофічний землетрус в Японії здатний спровокувати підземні поштовхи в зоні Вранча, розташованої поблизу кордонів України»

На думку вчених, сейсмічна активність на японських островах незабаром повинна піти на спад.

 - Нинішній землетрус в Японії до того потужне, що воно може спрацювати як спусковий гачок рушниці: спровокувати підземні поштовхи в будь-якому місці Землі, в тому числі в зоні Вранча (територія Румунії, розташована біля кордону з Україною. - Авт.) Чи в Криму, - заявив «ФАКТАМ» завідувач відділом сейсмічності Карпатського регіону Інституту геофізики Національної академії наук України Сергій Вербицький.

- Але це не означає, що Україна незабаром з'являться на підземні поштовхи. Все залежить від того, що відбувається глибоко під землею, де знаходяться тектонічні плити. Якщо між ними створюється велика напруга, то можливі потужні поштовхи.

У будь-якому випадку, рано чи пізно біля Вранча буде епіцентр землетрусу. Потужні катаклізми там трапляються з періодичністю у 25 років. В останній раз - в 1993 році.

- Коли нарешті перестане трясти Японію?

 - Протягом двох діб там сталося 260 поштовхів. Так що сейсмічна активність повинна піти на спад - накопичена в надрах енергія вивільнилася.
Фото: poltava.pl.ua
Джерело: http://www.geonews.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 5003 | Додав: wiktor | Теги: Японія, зона Вранча, Сергій Вербицький, інститут геофізики Національної ака, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar