Головна » 2011 » Март » 16 » Волонтерське літо 2011
07:17
Волонтерське літо 2011
волонтер, Волонтерство, літо, 2011, СВІТ-Україна    Міжкультурний обмін, соціальний волонтерський проект, міжнародна група та можливість власноруч «доторкнутися» до інших культур, знайомство з іншою країною зсередини, можливість змінити себе та світ навколо себе… Незнайоме?

Рюкзак, дорога та пригоди, нові люди, інтонації та звуки незвичної мови, нові зірки над головою і ще небачені міста... Цікаво?

Все це можливо – в міжнародному волонтерському таборі Service Civil International. Кожного року близько 5000 людей беруть участь в більше 400 проектах по всій Європі, що проводяться Міжнародною Громадянською Службою (Service Civil International, SCI) – однією з найстаріших міжнародних мереж волонтерських організацій в світі, яка в 2010 році святкувала 90-річний ювілей, має консультаційний статус в UNESCO та є членом Європейського Молодіжного Форуму.

До мережі входить більше 40 організацій, в тому числі МВО «СВІТ-Україна»
Міжнародні волонтерські проекти тривають в середньому 2-3 тижні, і збирають 10-15 учасників. Умови проживання досить прості, волонтери готують самостійно, разом проводять вільний час, спілкуються та навчаються один в одного – готувати борщ, грати в футбол чи робити орігами. У волонтерському таборі можна спробувати себе в якості фермера, чи будівельника, чи викладача – види роботи дуже різні. Проекти відкриті для всіх, незалежно від віку, навичок та кваліфікації. В проекті однаково важлива робота і практичні результати, як і спілкування між учасниками з різних країн – що сприяє кращому розумінню власної культури та інших культур, подоланню стереотипів.

Наприклад, можна:
відновлювати будинок для відвідувачів у маленькому селищі на півночі Іспанії (ES-MAD 11.01)
допомагати облаштовувати сад для молодіжного центру в Німеччині (DE-VJF 6.3)
зробити свій вклад у збереження унікального вулкану на одному з островів Ісландії (IS-WF 6.130)
брати участь в ремонтуванні школи для спілки громадських організацій в Швеції (SE-IAL 6.01)
допомогти в організації фестивалю для біженців в Фінляндії (FI-KVT 1.1)
залучитися до робіт у екологічному центрі на мальовничому острові Егг в Шотландії (UK-IVS 6.2)

І багато чого іншого – з 15 березня триває прийом заявок на участь у всіх літніх проектах. Для участі - зареєструйся на, обери цікаві для тебе проекти та подавай заявку.

Додаткова інформація:
МВО «СВІТ-Україна»
www.svit-ukraine.org
http://vkontakte.ru/club6097205
http://svit-ukraine.blogspot.com
www.workcamps.info  - міжнародна база даних волонтерських проектів
e-mail: outgoing@svit-ukraine.org
Фото: volontery2009.blogspot.com
Джерело: http://www.civicua.org
Категорія: Заходи | Переглядів: 1529 | Додав: wiktor | Теги: СВІТ-Україна, 2011, Волонтерство, Літо, волонтер | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar