-->Головна » 2011 » Апрель » 27

Середземномор'я у найближчі три роки чекає руйнівне цунамі

Середзене море, Середземномор'я, землетрус, цунамі, прогноз, Кріт, Родос, Кіпр   Країни Середземномор'я в найближчі три роки чекає руйнівне цунамі. З таким попередженням виступила група єгипетських та італійських вчених.

За їхнім прогнозом, у районі трьох островів - Кіпр, Родос і Кріт - відбудеться сильний землетрус, після якого виникне цунамі. Багатометрові хвилі обрушаться на прибережні міста, змиваючи на ... Читати далі»

27.04.2011

Існування стародавньої цивілізації на острові Пасхи поставлено під сумнів

Рапа-Нуї, острів Пасхи, моаї, статуї, загадки    Карл Ліпо з Університету штату Каліфорнія і Террі Хант з Гавайського університету (обидва - США) написали книгу, в якій піддали сумніву традиційний погляд на історію острова Пасхи.

У великодню неділю 1722 року голландська експедиція виявила острів, який місцеві жителі називали Рапа-Нуї. Першовідкривачів, як і всіх інших, потряс контраст між ... Читати далі»

27.04.2011

Частинки морської солі злегка охолоджують Арктику

Арктика, морська сіль, лід, температура, охолодження    Хаміш Струтерс зі Стокгольмського університету (Швеція) та його колеги вперше оцінили вплив на клімат Арктики аерозольних викидів морської солі.

Відомо, що середня температура цього регіону неухильно підвищується, і це веде до скорочення площі морського льоду. Ланцюжок подій очевидний: міняється відбивна здатність Арктики; випроміню ... Читати далі»

27.04.2011

Google перемальовує карту

Ріо-де-Жанейро, Бразилія, фавел, Google, Google MapsКомпанія Google внесе зміни в карту міста Ріо-де-Жанейро, Бразилія, в своєму сервісі Google Maps, повідомляє BBC News. Інтернет-гігант пішов на такі кроки після того, як уряд міста заявив, що фавели займають на карті занадто багато місця. Бразильська газета Globo повідомила, що виділення нетрів, а також відсутність багатих районів і визначних пам'яток створює неправильне враже ... Читати далі»

27.04.2011

Повертаючись до занедбаних земель

    На 25-й річниці вибуху четвертого реактора в Чорнобилі, зону відчуження  вже не можна назвати  "мертвою зоною". Так, величезні смуги, що простягаються через  Україну, Білорусь і Росію, були покриті небезпечним випромінюванням.  І сотні тисяч людей, цілі міста, були переселені.

Але територію площею в 1100 квадратних миль (2850 квадратних кілометрів), яка була очищен ... Читати далі»

26.04.2011