Головна » 2011 » Апрель » 27 » Середземномор'я у найближчі три роки чекає руйнівне цунамі
12:39
Середземномор'я у найближчі три роки чекає руйнівне цунамі
Середзене море, Середземномор'я, землетрус, цунамі, прогноз, Кріт, Родос, Кіпр   Країни Середземномор'я в найближчі три роки чекає руйнівне цунамі. З таким попередженням виступила група єгипетських та італійських вчених.

За їхнім прогнозом, у районі трьох островів - Кіпр, Родос і Кріт - відбудеться сильний землетрус, після якого виникне цунамі. Багатометрові хвилі обрушаться на прибережні міста, змиваючи на своєму шляху цілі міста, попереджають вчені, передає ИТАР-ТАСС.

За словами професора Ахмеда Алі Баду, (спеціаліст по вивченню сейсмологічних процесів в Каїрському науково-дослідному інституті астрономії і геофізики) в ході вивчення історії землетрусів на планеті за останні 4 тисячі років фахівці прийшли до висновку, що Єгипет у 21-му випадку значно постраждав від цунамі , спровокованого підземними поштовхами. Тільки в минулому столітті на території північноафриканської країни відчувалися поштовхи від 52 землетрусів, епіцентр яких знаходився в Середземному морі.

Висновки вчених винесені на обговорення уряду Єгипту. Найближчим часом Центр кризових ситуацій проведе екстрену нараду.
Фото: altomare.com.ua
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2597 | Додав: wiktor | Теги: прогноз, цунамі, Родос, Середзене море, Кіпр, Кріт, Середземномор'я, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar