-->Головна » 2011 » Май » 25

Австралію припекло

клімат, Австралія, глобальні проблеми, парникові гази   Австралійська кліматична комісія (Australian Climate Commission) опублікувала сьогодні доповідь «Критична декада» (The Critical Decade), що закликає до негайних дій по скороченню викидів парникових газів, які ведуть до глобального потепління. За словами авторів доповіді, діяти потрібно вже зараз, потім буде вже занадто пізно.
   «Повер ... Читати далі»

24.05.2011

GPS для птахів

Великобританія, птахи, спостереження, GPS, навігація   Орнітологи використовують технологію, аналогічну супутниковій-GPS навігації, для дослідження життя морських птахів на Британських островах і в ряді інших країн Західної Європи, повідомляє BBC. Ця робота ведеться під егідою Королівського товариства охорони птахів (Royal Society for the Protection of Birds, RSPB). Зібрана інформація має важливе природоохоронне ... Читати далі»

24.05.2011

Торнадо знову вбиває

Міссурі, США, торнадо, стихія, жертви, 2011   Торнадо, що пронісся через південно-західну частину штату Міссурі, США, пошкодив будівлю лікарні м. Джоплін, перевернув десятки машин, знищив цілі райони і привів до смерті як мінімум 30 осіб. Враховуючи, що комунікація в районі була перервана і отримання інформації утруднено, жертв може бути більше, повідомляє Associated Press.
    Торнадо зачепив так ... Читати далі»

24.05.2011

Стародавні нубійці змінювали природу на шкоду собі

шистосомоз, долина, Ніл, нубійці, хвороба   Американські вчені опублікували аналіз поширення шистосомозу в долині Нілу на основі даних по муміях древньої Нубії.
  З'ясувалося, що на зростання цього паразитарного захворювання, що вражає нині 200 млн чоловік, самим прямим чином вплинуло освоєння регіону людиною. «Говорячи про ті часи, ми часто приймаємо за даність те, що люди перебували в абсолютній з ... Читати далі»

24.05.2011

Японія обладнає всі нові будинки сонячними батареями

 Японія, Фукусіма, АЕС, Сонячна енергетика Трагедія на АЕС «Фукусіма-1» змусила уряд країни прискорити впровадження енергетичних інновацій. Звітна дата - 2030 рік.
  Країна навряд чи може похвалитися надмірною інсоляцією. Тим не менше це третє місце в світі після Німеччини та Іспанії за обсягами вироблення сонячної енергії.
  Поточною надзавданням для Японії є збільшення сукупної потужності фотоелектрични ... Читати далі»

24.05.2011