Головна » 2011 » Май » 25 » Японія обладнає всі нові будинки сонячними батареями
22:30
Японія обладнає всі нові будинки сонячними батареями
 Японія, Фукусіма, АЕС, Сонячна енергетика Трагедія на АЕС «Фукусіма-1» змусила уряд країни прискорити впровадження енергетичних інновацій. Звітна дата - 2030 рік.
  Країна навряд чи може похвалитися надмірною інсоляцією. Тим не менше це третє місце в світі після Німеччини та Іспанії за обсягами вироблення сонячної енергії.
  Поточною надзавданням для Японії є збільшення сукупної потужності фотоелектричних установок з 2,6 ГВт (станом на 2009 рік) до 53 ГВт до кінця двох найближчих десятиліть. До 2050 року 10% енергетичних потреб країни повинні забезпечуватися завдяки небесного світила.
  Розвиток японської атомної енергетики опинилося під питанням після землетрусу 11 березня, яке викликало руйнування на АЕС «Фукусіма-1», порівнянні з чорнобильськими. Очевидно, компенсувати потребу в нових потужностях вирішено за рахунок альтернативних джерел.
    Якщо в 2009 році планувалося обладнати фотоелектричними панелями 70% всіх споруджуваних будинків (включаючи житло), то тепер, як стверджує авторитетне ділове видання Nikkei, ця єдино правильна доля спіткає абсолютно всі новобудови.
   Очікується, що про ці плани (а також про перспективи подальшої експлуатації «Фукусіма») Прем'єр-міністр Наото Кан повідомить на саміті «Великої вісімки», який пройде 26-27 травня на французькому курорті Довіль.
Фото: vokrugsveta.ru
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2009 | Додав: wiktor | Теги: Фукусіма, АЕС, Японія, сонячна енергетика | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar