Головна » 2011 » Май » 25 » Торнадо знову вбиває
22:38
Торнадо знову вбиває
Міссурі, США, торнадо, стихія, жертви, 2011   Торнадо, що пронісся через південно-західну частину штату Міссурі, США, пошкодив будівлю лікарні м. Джоплін, перевернув десятки машин, знищив цілі райони і привів до смерті як мінімум 30 осіб. Враховуючи, що комунікація в районі була перервана і отримання інформації утруднено, жертв може бути більше, повідомляє Associated Press.
    Торнадо зачепив також і м. Міннеаполіс в штаті Міннесота, проте там руйнування були значно менше, загинув лише один чоловік. Торнадо шириною в 1,5-1,75 милі пройшов відстань близько трьох миль.
   Керрі Сачетта (Kerry Sachetta), директор середньої школи Джопліна (Joplin High School), що загорілася, під час торнадо, помітила, що місто виглядає як на фотографіях після бомбардування під час Другої світової війни. У лікарні Міннеаполіса у персоналу після попередження про наближення торнадо було буквально декілька хвилин на те, щоб вивезти пацієнтів в хол, подалі від вікон. На даний момент рятувальники продовжують розбирати завали, що вижили були переведені в спеціальні сховища.
   Нагадаємо, що всього місяць тому США перенесли ще страшніший удар стихії. Принаймні 297 людей загинули від руйнівного торнадо, що пройшов по півдню США. 204 людини загинули в штаті Алабама. Були загиблі в штатах Теннеcсі, Міссісіпі, Джорджія, і Віргінія; надзвичайний стан було оголошено в семи штатах країни. Зону лиха особисто відвідав президент США Барак Обама (Barack Obama). Він доручив уряду надати фінансову допомогу постраждалим районам. За даними Метеорологічної служби США (US National Weather Service), за один тиждень по країні пройшло близько 300 торнадо, 150 з них припали на один той самий день. Ширина деяких торнадо сягала 1,5 км, а їх швидкість склала 320 км / ч. Це найсильніше торнадо в США починаючи з 1974 року, коли аналогічна катастрофа торкнулася 13 штатів і забрала життя 315 людей.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1988 | Додав: wiktor | Теги: Міссурі, жертви, США, 2011, торнадо, стихія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar