-->Головна » 2011 » Май » 31

Німеччина відмовиться від атомної енергії до 2022

 Німеччина, 2022, атомна енергетика, АЕС   Сьогодні Німеччина стала першою великою індустріалізованої країною, яка погодилася припинити використання атомної енергії. Очікується, що проект з припинення використання цієї енергії завершиться до 2022 року, повідомляє AFP. Рішення було оголошено Норбертом Реттгеном (Norbert Roettgen), міністром з охорони навколишнього середовища Німеччини. А пошт ... Читати далі»

31.05.2011

Тайфун не загрожує Фукусімі

 Фукусіма, Японія, Сонгда, тайфун   Одна людина загинула, двоє пропали без вісті в результаті  тайфуну «Сонгда» (Songda), що обрушився на Японію,  повідомляє РБК з посиланням на японське агентство Kyodo. Тайфун вже йде на спад, і очевидно ... Читати далі»

31.05.2011

132 лісові пожежі в Росії

 МНС, Росія, пожежа, ліс, лісові пожежі     За минулу добу в Росії спалахнуло 132 нових лісових пожежі (на площі в 10,3 га), а загашено 133 (площею 46,3 Га). Про це повідомляє РБК з посиланням на прес-службу МНС Росії. Переглянути космічні знімки охоплених вогнем територій нашої країни можна на сайті МНС.
31.05.2011

Запропоновано новий план боротьби з обезлісненням

 обезліснення, Танзанія, проблема, вирішення  Схема, за якою країнам, що розвиваються платять, щоб обмежити викиди вуглекислого газу в результаті обезліснення, має величезну «діру». Справа в тому, що дерева, які не вирубуються в одному лісі, знищуються в іншому - адже люди, які ведуть традиційний спосіб життя, як і раніше потребують того, що дає їм розчищення.
   Міжнародна група вчених п ... Читати далі»

31.05.2011

На супутникових знімках виявлено 17 «загублених» єгипетських пірамід

  піраміда, Єгипет, Сара Паркар, супутникові знімки Сара Паркак з Університету штату Алабама (США) і її колеги оголосили про те, що їм вдалося за допомогою аналізу супутникових знімків виявити 17 «загублених» пірамід, близько трьох тисяч поселень і тисячу гробниць.
   У 1798 році Наполеон Бонапарт вторгся до Єгипту. Разом з величезною армією він привіз понад 150 учених. Так почалося систематич ... Читати далі»

31.05.2011