Головна » 2011 » Май » 31 » Німеччина відмовиться від атомної енергії до 2022
07:48
Німеччина відмовиться від атомної енергії до 2022
 Німеччина, 2022, атомна енергетика, АЕС   Сьогодні Німеччина стала першою великою індустріалізованої країною, яка погодилася припинити використання атомної енергії. Очікується, що проект з припинення використання цієї енергії завершиться до 2022 року, повідомляє AFP. Рішення було оголошено Норбертом Реттгеном (Norbert Roettgen), міністром з охорони навколишнього середовища Німеччини. А поштовхом до його прийняття стала катастрофа в Японії, що відбулася цієї весни.
   На території Німеччини розташовані 17 атомних реакторів, 8 з яких на даний момент відключені від електрики. 7 з цих 8 відключених реакторів є найстарішими атомними реакторами країни. Вони були вимкнені після подій на японському реакторі для тримісячної перевірки. Восьмий відключений вже багато років через технічні проблеми. За планом 7 реакторів так і не запрацюють, а ще шість блоків припинять роботу до кінця 2021 року. Останні три будуть відключені до кінця 2022 року.
  Відмова від атомних реакторів означає, що ті 22% електроенергії, які вони забезпечували країні, тепер доведеться отримувати з якихось інших джерел. Норберт Реттген запевняє, що відключенням електрики відмову від реакторів країні не загрожує, проте подробиць щодо того, як саме уряд Німеччини збирається вирішувати цю проблему, він поки публіці не надав.
   Нагадаємо, що аварія на АЕС «Фукусіма» відбулася 11 березня 2011 після страшних землетрусу і цунамі, що обрушилися на Японію. Фахівці розраховують взяти ядерну кризу під контроль до кінця цього року. Вони націлені на зниження кількості витоків радіації за 3 місяці і охолодження реактора за 9 місяців. Потім над зруйнованим будинком АЕС збираються побудувати захисний ковпак. Поки ж рівень небезпеки на АЕС «Фукусіма» прирівняли до рівня аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році.
    А 13 травня компанія Chubu Electric Power, оператор атомної електростанції «Хамаока» (Hamaoka), Японія, прийняла рішення про припинення роботи останніх двох ядерних реакторів станції. До закриття станції закликав прем'єр-міністр країни Наото Кан (Naoto Kan). За словами міністра Кана, АЕС буде відключена до тих пір, поки в морі не буде побудований спеціальний захисний паркан і не буде вжито інших заходів щодо посилення безпеки станції в разі землетрусу і цунамі. За попередніми оцінками, на виконання цих робіт піде близько двох років.

Фото: www.newsukraine.com.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2991 | Додав: wiktor | Теги: 2022, Німеччина, атомна енергетика, АЕС | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar