Головна » 2011 » Май » 31 » Тайфун не загрожує Фукусімі
07:45
Тайфун не загрожує Фукусімі
 Фукусіма, Японія, Сонгда, тайфун   Одна людина загинула, двоє пропали без вісті в результаті  тайфуну «Сонгда» (Songda), що обрушився на Японію,  повідомляє РБК з посиланням на японське агентство Kyodo. Тайфун вже йде на спад, і очевидно, що АЕС «Фукусіма I» (Fukushima I), що знаходиться в префектурі Фукусіма, знаходиться поза небезпекою. Раніше повідомлялося, що оператор станції компанія Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) не вважає станцію готовою до приходу тайфуну. Висловлювалися побоювання, що ураган може підхопити радіоактивні речовини через проломи в дахах і віднести їх за собою далі.
  Тим часом стало відомо, що компанія TEPCO не в змозі виконати свою обіцянку і взяти під контроль ситуацію на станції в цьому календарному році. Плани з ліквідації аварії порушилися, після того як на трьох енергоблоках «Фукусіма» повністю розплавилися паливні стрижні. Поки проблема з розплавленим паливом не буде вирішена, неможливо продовжувати планові роботи з ліквідації аварії, розповів анонімний представник компанії TEPCO. Точний термінів, в які буде подолано ядерну кризу, зараз не може назвати ніхто.
    Ситуація, ситуація поставила під загрозу і без того хитке становище прем'єр-міністра Японії Наото Кана (Naoto Kan). Велика частина населення Японії вважає, що він повинен піти у відставку, тому що недостатньо добре справляється з наслідками землетрусу і цунамі 11 березня 2011. Втім, половина населення вважає, що йти у відставку йому треба не прямо зараз, а тільки після того, як гірша частина кризи буде подолана.
   Нагадаємо, що план з ліквідації аварії на "Фукусіма» передбачає зниження кількості витоків радіації і потім охолодження реактора. Згодом над зруйнованим будинком АЕС збираються побудувати захисний ковпак. Поки ж рівень небезпеки на «Фукусіма» прирівняли до рівня аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році.
Фото: Getty Images
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1826 | Додав: wiktor | Теги: Фукусіма, тайфун, Сонгда, Японія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar