Головна » 2011 » Май » 31 » 132 лісові пожежі в Росії
07:42
132 лісові пожежі в Росії
 МНС, Росія, пожежа, ліс, лісові пожежі     За минулу добу в Росії спалахнуло 132 нових лісових пожежі (на площі в 10,3 га), а загашено 133 (площею 46,3 Га). Про це повідомляє РБК з посиланням на прес-службу МНС Росії. Переглянути космічні знімки охоплених вогнем територій нашої країни можна на сайті МНС.
    За офіційними даними, в даний час в російських лісах продовжують палахкотить 131 пожежа, з яких 12 класифікуються фахівцями як великі. У цілому вогнем охоплено 166 Га російської землі, пожежі на 38,4 тис. Га пожежникам вдалося локалізувати.
   9750 вогнищ - така загальна кількість природних пожеж, виспихнувшіх в нашій країні з початку пожежонебезпечного періоду. Вогнем пройдено територія розміром у 408 тис. га. Горять в основному ліси Сибірського і Далекосхідного федеральних округів, сама складна ситуація - в Якутії, Хабаровському і Красноярському краях, а також в Іркутській області. За прогнозами, спекотна і суха погода найближчим часом додасть до цього списку Приморський і Забайкальський краю, Амурську область і ХМАО.
   У європейській частині Росії початок пожежонебезпечного періоду очікується в червні. Синоптики обіцяють тут літні температури близько і вище за середньорічну норму, при деякому нестачі вологи. Однак аномальної спеки, подібної торішньої, не очікується. Тим не менш захисники природи вважають, що загроза для ряду областей Центральної Росії, включаючи Підмосков'ї, надзвичайно велика. За словами представників Всесвітнього фонду дикої природи - WWF, місцеві ліси не готові до вогненебезпечних сезону: після пожеж минулого літа і випав в грудні «крижаного дощу» у них накопичилося величезна кількість сухої деревини, яка не тільки є готовим паливом для лісових пожеж, а й являє собою кормову базу небезпечних комах-шкідників. У багатьох районах цей сухостій до початку квітня не був прибраний.
   Нагадаємо, перші в Підмосков'ї вогнища палаючої трави, в тому числі перебували в безпосередній близькості від Подільського лісництва, виявилися ще 3 квітня. Вони були оперативно погашені співробітниками МНС.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2369 | Додав: wiktor | Теги: ліс, лісові пожежі, МНС, Росія, пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar