-->Головна » 2011 » Июнь » 01

Сьогодні відбудеться сонячне затемнення

сонячне затемнення, Сонце, Місяць, Земля    Друге в 2011 році сонячне затемнення відбудеться на Землі ввечері в середу, побачити, як тінь Місяця закриває частину сонячного диска, зможуть жителі північного Китаю, східної Сибіру,​​російського Далекого Сходу, Кольського півострова, Ісландії, Гренландії та Канади.
  Про це йдеться в матеріалах, опублікованих на сайті NASA. Сонячні затемнення відб ... Читати далі»

01.06.2011

Рівненщина матиме унікальний музей бурштину

Бурштиновий шлях, Рівне, музей, бурштин, Володимирець, Губанов    Перший музей бурштину під відкритим небом планують створити у Володимирці, де розвідані родовища сонячного каменю. Такого не має жодна область чи країна, адже лише Рівненщина багата на поклади бурштину і може відкрити місцевим та іноземним туристам секрети його видобування. Тож, завітавши в музей під відкритим небом, ... Читати далі»

01.06.2011

Клімат зробив вирішальний вплив на освоєння Гренландії

 клімат, вікінги, Гренландія, освоєння  В кінці першого тисячоліття ісландські вікінги повірили обіцянці Еріка Рудого і вирушили на пошуки нової землі - Гренландії. І вони її знайшли, і вона дійсно виявилася зеленою. Однак кілька століть потому температура острова знизилася на 4 ˚ C, і в XVI столітті гренландські вікінги наказали довго жити.
   «Вікінги, які були в основному селянами, довгими зимами году ... Читати далі»

01.06.2011

Гірські гуси підкорюють Гімалаї за кілька годин безпосадочного польоту

 Гімалаї, переліт, гуси, гірські гуси, акліматизація  Під час щорічних перельотів з Індії до Центральної Азії і назад гірські гуси долають багатокілометрові гірські вершини менш ніж за десять годин, жодного разу не відпочиваючи і не витрачаючи часу на акліматизацію.
    На висоті 5,5 тис. метрів атмосферний тиск і вміст кисню в повітрі падає вдвічі, а без попередньої і довгої акліматизації людина ... Читати далі»

01.06.2011

Строгість звичаїв у суспільстві залежить від екології і демографії

 суспільство, мораль, екологія, демографія, нестандартна поведінка, щільність населення  Велика міжнародна команда вчених оцінила ставлення людей в 33 країнах світу до нестандартної поведінки. Отримані кількісні показники терпимості товариств зіставили з цілим рядом інших національних характеристик - економічних, демографічних, політичних, культурно-моральних і екологічних. Найбільша узгодженість виявилася з ... Читати далі»

01.06.2011

Через брак криля знижується чисельність пінгвінів

 пінгвін, популяція, криль, Аделі, море Скоша  Район акваторії Південного океану, що тягнеться від частини Антарктичного півострова на схід до Південних Сандвічевих островів і відомий як море Скотія (у російському варіанті іноді море Скоша, див.також Scotia Sea), завжди відрізнявся високою продуктивністю, що дозволяло жити тут великій кількості риб, ластоногих і китоподібних. Протягом XIX-го і більш ... Читати далі»

01.06.2011