-->Головна » 2011 » Июль » 20

Росія і Німеччина не домовилися по Північному потоку

Росія, Німеччина, Газ, Північний потік    Проект будівництва третьої гілки газопроводу «Північний потік» Росії і Німеччині не вдалося узгодити.
  За підсумками переговорів із Дмитром Медведєвим Ангела Меркель заявила, що не потребує «зверхімпорту» газу і може обійтися без «третьої, четвертої та п'ятої труби», повідомляє Газета.ру.
  Головні питання  переговорів  президента Мед ... Читати далі»

20.07.2011

Більшість американських школярів не можуть показати на мапі свою країну

вчені, планета земля, надра, формування, газопилова хмара    Більше половини учнів початкових і середніх шкіл США не знає про географічне положення своєї країни. Про це повідомляє у вівторок агентство Bloomberg з посиланням на результати дослідження, проведеного американським міністерством освіти.
  Лише половина опитаних учнів четвертого класу змогли в правильному порядку за зменьшенням площі розташув ... Читати далі»

20.07.2011

Половина тепла надр Землі залишилася від формування планети

вчені, планета земля, надра, формування, газопилова хмара    Як передає Лента.ру, такий висновок зробили вчені, стаття яких опублікована в журналі Nature Geoscience. Земля, що сформувалася, як і інші планети Сонячної системи, з єдиного газопилового хмари близько 4,5 мільярда років тому, весь час з цього моменту залишається гарячою. Планета отримує тепло з двох основних джерел: перше - розпад раді ... Читати далі»

20.07.2011

Причина загибелі дельфінів у районі Кінбурнської коси – рибацькі сітки

Кінбурнська коса, загибель, дельфіни, рибальські сітки, розслідування, прокуратура, Миколаївська область   Комісією зі з’ясування обставин та причин загибелі дельфінів в районі Кінбурнської коси, знайдених на березі  Тендрівської затоки Чорного моря, 14-15 липня 2011 року здійснено виїзди на місце знаходження загиблих тварин. Фактів забруднення нафтопродуктами на березі та прибережній акваторії ... Читати далі»

20.07.2011

Чемпіон по урану

родовища, уран, Андхра-Прадеш, Туммалапалле , Індія   Південний індійський штат Андхра-Прадеш може мати найбільші в світі запаси урану, повідомляє BBC News. Дослідження показали, що в родовищі Туммалапалле (Tummalapalle) в окрузі Кадапа (Kadapa) можуть перебувати 150 тис. тонн цього мінералу.
  При цьому аналітики кажуть, що навіть нового родовища може бути недостатньо для задоволення зростаючих ... Читати далі»

20.07.2011

В Атлантиці знайдено древній затонулий острів

Шотландія, атлантика, острів, Оркнейські, Шетландські   У холодних водах Атлантики на північ від Шотландії виявлений опущений на дно великий острів площею 10 тис. км ².
  Якщо бути точним, він розташовувався на північний схід від Оркнейсько-Шетландського архіпелагу.
  Ні, це не Атлантида: суша сховалася під хвилями задовго до того, як на місце події прибули люди.
  Острів був створений Іслан ... Читати далі»

20.07.2011

Площа «мертвої зони» Мексиканської затоки може досягти рекордного показника

Мексиканська затока, гіпоксія, мертва зона, нафта, органічний світ, забруднення  Американські дослідники повернулися з експедиції в Мексиканську затоку з поганими новинами: площа «мертвої зони» досягла 8,5 тис. км ² (майже територія Кіпру).
  За словами керівника дослідження Стіва Димарка з Техаського університету A & M, «мертва зона» біля берегів штату Луїзіана спостерігається ось вже чверть століт ... Читати далі»

20.07.2011

Айсбергоформуючі льодовики ростуть і відступають з однаковою швидкістю

Якобсхавн, льодовик, айсберг, глобальне потепління, аналіз  Айсбергоформуючі льодовики особливо вразливі до зміни клімату: в періоди глобального потепління вони відступають дуже швидко - з тією ж швидкістю, з якою зростають в холоди.
  Аналіз льодовика Якобсхавн, відомого в морі на західному узбережжі Гренландії, а також прилеглих озерних відкладень і скам'янілих рослин показав, що близько 200 років тому, в р ... Читати далі»

20.07.2011