Головна » 2011 » Июль » 20 » Чемпіон по урану
08:26
Чемпіон по урану
родовища, уран, Андхра-Прадеш, Туммалапалле , Індія   Південний індійський штат Андхра-Прадеш може мати найбільші в світі запаси урану, повідомляє BBC News. Дослідження показали, що в родовищі Туммалапалле (Tummalapalle) в окрузі Кадапа (Kadapa) можуть перебувати 150 тис. тонн цього мінералу.
  При цьому аналітики кажуть, що навіть нового родовища може бути недостатньо для задоволення зростаючих потреб країни в атомній енергетиці. Запаси урану в Індії оцінюються сьогодні в 175 тис. тонн.
  За словами З Банерджі (S Banerjee), голови Комісії з атомної енергетики (Atomic Energy Commission), підтверджені дослідженнями запаси в Туммалапалле становлять 49 тис. тонн урану, але вже зараз ясно, що після завершення геологічної розвідки ця цифра може зрости в три рази. Уранові поклади в тому районі поширюються на 35 км. Зараз у родовищі вже розпочаті розробки. Протягом наступних 30 років Індія планує встановити близько 30 атомних реакторів. До 2050 року країна має намір отримувати від «мирного атома» чверть споживаної електроенергії.
  Нагадаємо, що наприкінці червня президент Франції Ніколя Саркозі (Nicolas Sarkozy) заявив про плани вкласти € 1 млрд на ядерну енергетику. При цьому значна частина виділених коштів піде на розробку систем безпеки атомних електростанцій. Польща, навпаки, повинна перейти на офшорні вітрові електростанції, відмовившись від будівництва атомної електростанції до 2020 року.
  А Німеччина стала першою великою індустріалізованих країн, погодилася припинити використання атомної енергії. На території країни розташовані 17 атомних реакторів, 8 з яких на даний момент відключені.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1837 | Додав: wiktor | Теги: Андхра-Прадеш, Індія, родовища, Туммалапалле, Уран | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar