Головна » 2011 » Июль » 20 » Більшість американських школярів не можуть показати на мапі свою країну
08:39
Більшість американських школярів не можуть показати на мапі свою країну
вчені, планета земля, надра, формування, газопилова хмара    Більше половини учнів початкових і середніх шкіл США не знає про географічне положення своєї країни. Про це повідомляє у вівторок агентство Bloomberg з посиланням на результати дослідження, проведеного американським міністерством освіти.
  Лише половина опитаних учнів четвертого класу змогли в правильному порядку за зменьшенням площі розташувати Північну Америку, США, Каліфорнію та Лос-Анджелес. Знання географії продемонстрували лише третина юних учасників дослідження.
  За словами професора географії університету штату Пенсільванія Роджера М. Даунса, така ситуація пояснюється тим, що вчителі в сучасних школах приділяють більше навчального часу математиці і читанню в збиток історії, географії та інших природничих і гуманітарних наук, знання яких складніше перевіряти за допомогою стандартизованих тестувань.
   "(Так як) аудиторний час стає все більш дорогим і дефіцитним товаром, географія, а також інші предмети, такі як історія і мистецтвознавство, губляться в цій безвиграшній грі з високими ставками на тести ", - заявив Даунс.
   За результатами подібних досліджень, проведених у минулому році, лише близько третини опитаних учнів могли визначати відстані на географічній карті, відзначає агентство.
  Нагадаємо, що в лютому 2010 року група вчених з Великої Британії та Швеції під керівництвом Джемса МакКейба з Королівського коледжу Лондона оприлюднила дані дослідження, згідно з якими відмінники страждають маніакально-депресивним психозом значно частіше учнів з середньою успішністю.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2114 | Додав: wiktor | Теги: газопилова хмара, Планета Земля, Формування, Надра, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar