Головна » 2011 » Июль » 20 » Причина загибелі дельфінів у районі Кінбурнської коси – рибацькі сітки
08:29
Причина загибелі дельфінів у районі Кінбурнської коси – рибацькі сітки
Кінбурнська коса, загибель, дельфіни, рибальські сітки, розслідування, прокуратура, Миколаївська область   Комісією зі з’ясування обставин та причин загибелі дельфінів в районі Кінбурнської коси, знайдених на березі  Тендрівської затоки Чорного моря, 14-15 липня 2011 року здійснено виїзди на місце знаходження загиблих тварин. Фактів забруднення нафтопродуктами на березі та прибережній акваторії Тендрівської затоки Чорного моря візуально та органолептично не виявлено.
  Комісією знайдено та оглянуто 5 особин дельфіну – азовка (Phocoena phocoena relicta). Мертві тварини знаходились по береговій смузі в різних місцях протягом орієнтовно трьох кілометрів.
  Одна особина дельфіну була знайдена у муміфікованому стані, стать встановити не вдалось. При обстеженні 4 (чотирьох) трупів встановлено, що за статтю вони є самцями, три дорослого віку та одне новонароджене дитинча. При патологоанатомічному обстеженні трупи мали ознаки розкладу та гниття. При обстеженні шкіряного покрову ознак вогнепальних поранень не встановлено, при розтини та дослідженні підшкірної клітковини сторонніх предметів не виявлено.
  У одній тварини при пальпації у під’язикових тканинах виявлено металеві сторонні предмети (одна кулька та 3 деформовані уламки), які були вилучені у присутності представників Очаківського МРВУМВС України та служби цивільного захисту Очаківського РВ УМНС у Миколаївській області. Вилучені металеві предмети було передано працівникам міліції.
  За результатами обстеження, Комісія зробила висновки:
 – всі досліджені тварини загинули у різний проміжок часу, від кількох діб до кількох місяців.
– усі досліджені дельфіни не мали ознаки захворювань, які могли б призвели до їх загибелі.
– причиною загибелі дельфінів не є вогнепальні поранення.
  Імовірною причиною загибелі дельфінів є їх потрапляння до рибацьких сіток.
  Про результати роботи Комісії повідомлено УМВС України в Миколаївській області та Прокуратуру Миколаївської області.      
Фото: www.livestream.ru
Джерело: http://www.menr.gov.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3481 | Додав: wiktor | Теги: рибальські сітки, Розслідування, Загибель, Миколаївська область, Кінбурнська коса, Прокуратура, дельфіни | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar