Головна » 2011 » Июль » 20 » Росія і Німеччина не домовилися по Північному потоку
08:46
Росія і Німеччина не домовилися по Північному потоку
Росія, Німеччина, Газ, Північний потік    Проект будівництва третьої гілки газопроводу «Північний потік» Росії і Німеччині не вдалося узгодити.
  За підсумками переговорів із Дмитром Медведєвим Ангела Меркель заявила, що не потребує «зверхімпорту» газу і може обійтися без «третьої, четвертої та п'ятої труби», повідомляє Газета.ру.
  Головні питання  переговорів  президента Медведєва і канцлера Меркель, які
відбулися у вівторок, стосувався можливого збільшення поставок російського газу до Німеччини у зв'язку з відмовою країни від використання атомної електроенергії після аварії японської АЕС «Фукусіма».
  Росія виступала з проектом будівництва третьої гілки газопроводу «Північний поток. Меркель засумнівалася в тому, що Німеччині потрібні такі обсяги: з 80 гВт електроенергії , потрібних для економіки країни, АЕС дають 20 гВт, з яких 8,5 гВт вже відключені. «Залишаються близько 11 гВт. Ми хочемо частину з цього покривати за рахунок поновлюваних джерел енергії, ми хочемо подвоїти їх частку. Залишається обсяг, який не зажадає відразу третю, четверту, п'яту трубу «Північного потоку».
   Наші цілі зараз не укладаються в зверхімпорт газу з Росії », - підкреслила Меркель, додавши, що« Газпром »дійсно зможе забезпечити потреби Германіі. Минулої п'ятниці, 15 липня, прем'єр Володимир Путін заявив, що не виключає можливості будівництва третьої черги« Північного потоку ».« Північний потік »- новий маршрут експорту російського газу в Європу. Газопровід пройде через акваторію Балтійського моря від бухти Портова (район Виборга в Ленінградській області) до узбережжя Німеччини (район Грайфсвальда). Акціонери Nord Stream AG - ВАТ «Газпром» (51%), німецькі Wintershall Holding ("дочка" BASF SE) і E. On Ruhrgas (по 15,5%), нідерландська NVNederlandse Gasunie і французька GDF Suez S. A. (По 9%).
Фото: madeinpiter.ru
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2026 | Додав: wiktor | Теги: Німеччина, Росія, газ, Північний потік | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar