Головна » 2011 » Сентябрь » 7 » Сомалі потерпає від посухи
23:59
Сомалі потерпає від посухи
  Сомалі, посуха, голод, ООН Експерти ООН побоюються, що в Сомалі можуть загинути близько 750 тис. людина через посуху, яка в найближчі чотири місяці буде посилюватися. До теперішнього моменту від браку піііщі і води вже померли десятки тисяч чоловік, причому половина з них - діти. Ця посуха стала найгіршою в Східній Африці за останні 60 років, повідомляє BBC News.
  Цей регіон став шостим за рахунком, офіційно оголошеним зоною голоду. Близько 12 млн осіб в регіоні потребують допомоги продовольством. Ситуація там виявилася гіршою, ніж вважалося раніше. Частка голодуючих серед дітей склала там 58%. Це рекордна цифра, в два рази перевищує показник, при якому район оголошується зоною голоду.
  Ситуація ускладнюється ще й тим, що в Сомалі вже 20 років йде громадянська війна, а уряд, визнана ООН, ледь контролює столицю, про інші частини країни і говорити нічого. Надання допомоги голодуючим перешкоджають ісламісти з радикального руху ісламізму аль-Шабаб, контролюючого південні райони Сомалі. На думку ісламістів, гуманітарні організації перебільшують масштаби голоду, переслідуючи політичні цілі, співробітники гуманітарних місій, з їх точки зору, насправді шпигуни.
   Сусіди Сомалі - Джібуті, Еритрея, Ефіопія, Кенія і Уганда - теж страждають від відсутності опадів. Регіон Туркана (Туркана) в Кенії постраждав сильніше від інших. Кількість людей, які відчувають нестачу їжі, зросла до 37% в порівнянні з 15% в 2010 році.
  У Кенії також знаходиться найбільший в світі табір для біженців, де сотні тисяч сомалійців вже давно знайшли притулок від конфлікту на їхній батьківщині, а тепер нові люди прибувають сюди, рятуючись від посухи. Зараз там перебуває 380 тис. людина, що в чотири рази перевищує його місткість. Західні країни вже пожертвували мільйони доларів для допомоги постраждалим, але протягом наступних декількох місяців біженцям буде потрібно ще $ 31,8 млн.
Фото: sauer-thompson.com
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 5426 | Додав: wiktor | Теги: голод, Сомалі, оон, посуха | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar