-->Головна » 2011 » Октябрь » 21

Долею річки Сіверський Донець опікуватимуться Україна та Росія

 Україна, Росія, Сіверський Донець, річка, моніторинг, співробітництво  Про це зокрема йшлося на Другому Україно-Російському міжрегіональному економічному форумі «Науково-технічне співробітництво регіонів та міжрегіональна виробнича кооперація», який відбувся 18 жовтня у м. Донецьку. «На форумі було обговорено Міжрегіональну Програму ... Читати далі»

21.10.2011

Комети могли спровокувати утворення океанів на Землі

 комета, Земля, вода, океан, Гершель  Астрономи виявили, що комети є типовими рознощиками води в зоряних системах - вважається, що саме таким чином Земля обзавелася власними океанами. Стаття дослідників з'явилася в журналі Science, а її короткий виклад приводиться в прес-релізі на сайті Європейського космічного агентства.
   Об'є ... Читати далі»

Пральні машини забруднюють Світовий океан

 пральні машини, сміття, забруднення, навколишнє середовище Екологи з'ясували, що волокна синтетичного одягу, що потрапляють у каналізацію, надають надалі згубний вплив на морську флору і фауну.
  Коли мова йде про забруднення навколишнього середовища пластиком, маються на увазі перш за все побутові відходи - скажімо, пакети або одн ... Читати далі»

Кліматичні скептики йдуть на поступки

 зміна клімату, Мюллер, аналіз, екологи Група вчених, відомих своїм скептичним ставленням до теорій змін клімату, знову проаналізувала двовікові дані про світову температурі і знайшла переконливі докази на користь того, що на Землі стає спекотніше.
   Провідний автор дослідження Річард Мюллер з Каліфорнійського університету в ... Читати далі»

Озонова діра над Антарктидою залишається порівняно великою

  озон, діра, антарктида, весна, НАСААнтарктична озонова діра, яка починає рости кожну весну, досягла свого річного піку 12 вересня. Її площа склала 26 млн км ² - дев'ятий показник за 26 років спостережень. Мінімальна концентрація озону над Південним полюсом зареєстрована 9 жовтня. Судячи з усього, за середнім значенням нинішній рік виявиться ... Читати далі»