Головна » 2011 » Октябрь » 21 » Долею річки Сіверський Донець опікуватимуться Україна та Росія
20:05
Долею річки Сіверський Донець опікуватимуться Україна та Росія
 Україна, Росія, Сіверський Донець, річка, моніторинг, співробітництво  Про це зокрема йшлося на Другому Україно-Російському міжрегіональному економічному форумі «Науково-технічне співробітництво регіонів та міжрегіональна виробнича кооперація», який відбувся 18 жовтня у м. Донецьку. «На форумі було обговорено Міжрегіональну Програму заходів по оздоровленню Сіверського Донця на період до 2015 року», – зазначив Голова Державної екологічної інспекції України Павло Жила.
  З цією метою Держводагентством та Мінприроди України під час підготовки нової загальнодержавної програми розвитку водного господарства України на період до 2020 року, передбачено реалізацію основних водогосподарських заходів у Харківській, Донецькій та Луганській областях, зокрема по оздоровленню басейну річки Сіверський Донець. План відповідних заходів на 2012-2016 роки вже схвалений рішенням XIII засідання Координаційної Ради Міжрегіональної програми по охороні та використанню вод басейну річки, яке відбулося у м. Славянськ у березні 2011 року. Цим планом передбачається комплексне рішення питань з покращення екологічної ситуації у басейні річки Сіверський Донець, забезпечення якісною водою населення та галузей економіки шляхом оптимізації водопостачання, впровадження сучасних технологій очистки стічних вод, впорядкування водовідведення на об’єктах житлово-комунального господарства, сільського господарства та урбанізованих територій, впровадження інтегрованої системи міжрегіонального моніторингу вод у басейні річки Сіверський Донець.
  Передбачений обсяг фінансування на період дії програми  – близько 2,7 млрд. грн., у тому числі майже 305 млн. грн. у 2012 році. Проектом закону України «Про державний бюджет України на 2012 рік» вже передбачено субвенцію бюджету Донецької області на оздоровлення басейну Сіверського Донця та реконструкцію каналу Сіверський Донець-Донбасс у сумі майже 100 млн. грн. За оцінкою українських експертів російська частина програми заходів виконана також на високому професійному рівні та відповідає першочерговим завданням.
Фото: http://www.liveinternet.ru
Джерело: http://www.menr.gov.ua
Категорія: В Україні | Переглядів: 3051 | Додав: wiktor | Теги: моніторинг, Росія, україна, Сіверський Донець, співробітництво, річка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar