Головна » 2011 » Октябрь » 21 » Пральні машини забруднюють Світовий океан
19:54
Пральні машини забруднюють Світовий океан
 пральні машини, сміття, забруднення, навколишнє середовище Екологи з'ясували, що волокна синтетичного одягу, що потрапляють у каналізацію, надають надалі згубний вплив на морську флору і фауну.
  Коли мова йде про забруднення навколишнього середовища пластиком, маються на увазі перш за все побутові відходи - скажімо, пакети або одноразовий посуд. Скупчення такого сміття є очевидну і ніким не оспорювану загрозу, особливо якщо це стосується дрейфуючих плям в океані розміром з острів.
  Але є й куди менш помітна небезпека. Група дослідників з Європи, Північної Америки та Австралії звернула увагу на те, що більшість текстильних синтетичних волокон теж по своїй суті є пластмасами. При машинному пранні від одягу відокремлюються мікроскопічні (величиною менше 1 мм) частинки, які потім потрапляють у каналізацію, а звідти - у водойми. За один цикл предмет гардероба втрачає більше 1900 шматочків пластикового мікромусора.
  З ретельністю криміналістів вчені досліджували 18 прибережних регіонів у різних точках земної кулі і встановили, що мікропластік негативно впливає на навколишнє середовище. Поглинається рибами та іншими морськими істотами, він може шкодити їхньому здоров'ю, а також здоров'ю людини, на столі у якого виявляться в підсумку подібні морепродукти. Вчені вважають, що виробники одягу та пральних машин повинні враховувати екологічний фактор і постаратися мінімізувати збиток.
  Результати роботи опубліковані в журналі Environmental Science & Technology.
   Підготовлено за матеріалами Американського хімічного товариства.
Фото: coolbusinessideas.info
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 3092 | Додав: wiktor | Теги: забруднення, пральні машини, сміття, навколишнє середовище | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar