-->Головна » 2011 » Октябрь » 31

Угода про створення спільного заповідника України, Білорусі та Польщі

 заовідник, резерват, Західне Полісся, Україна, Білорусь, Польща Міністр Злочевський від імені України підписав угоду про створення спільного заповідника із Білоруссю та Польщею
   Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський підписав Угоду між Урядами України, Білорусії та Польщі про створення тран ... Читати далі»

31.10.2011

Виверження Кракатау викликала комета?

 комета, вулкан, Кракатау, Індонезія, виверження У 1883 році відбулося виверження індонезійського вулкану Кракатау - одне з найсильніших за всю історію людства. Однак ніхто тоді не зв'язав природний катаклізм з космосом. Між тим, нещодавно група астрофізиків з Національного автономного університету Мексики прийшла до висновку, що тод ... Читати далі»

Розруха і паніка: наслідки землетрусу на півдні Перу

 землетрус, південь, Чилі, геологічна служба Щонайменше 83 людини постраждали в результаті землетрусу, який стався в п'ятницю, 28 жовтня, біля південного узбережжя Перу. Як повідомило агентство Ассошіейтед Пресс, за даними місцевих ЗМІ, в лікарні за допомогою звернулися більше ста мешканців.
  Підземні поштовхи відчув ... Читати далі»

Вулкани будуть розрізняти по інфразвуку

 вулкан, інфразвук, інститут, Флорида, геологія Ці знання знадобляться для того, щоб виявити виверження з великою кількістю попелу і, наприклад, вчасно попередити авіапілотов.
  Утворені вулканами попелясті хмари, як усі ми тепер знаємо, досягають висот, на яких літають пасажирські літаки; викиди легко можуть привести до поло ... Читати далі»

Родом з грязьового вулкана

 вулкан, грязь, життя, Франція, геологи Зародження життя на Землі стало можливим завдяки події 3800000 років тому виверження грязьового вулкана в області Ісуа (Isua) в південно-західній Гренландії, вважають вчені з Геологічної лабораторії (Laboratory of Geology) в Ліоні, Франція, що опублікували відповідну статтю в журналі Proceeding ... Читати далі»

Сьогодні Міжнародний день Чорного моря

 Чорне, море, 31 жовтня, Міжнародний день Сьогодні відзначається Міжнародний день Чорного моря. Оголошений у рамках стратегічного плану дій, підписаного в 1996 р. у Стамбулі представниками шести причорноморських країн (Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, Росія, Україна).
    Нагодою для становлення Міжнарод ... Читати далі»