Головна » 2011 » Октябрь » 31 » Розруха і паніка: наслідки землетрусу на півдні Перу
10:42
Розруха і паніка: наслідки землетрусу на півдні Перу
 землетрус, південь, Чилі, геологічна служба Щонайменше 83 людини постраждали в результаті землетрусу, який стався в п'ятницю, 28 жовтня, біля південного узбережжя Перу. Як повідомило агентство Ассошіейтед Пресс, за даними місцевих ЗМІ, в лікарні за допомогою звернулися більше ста мешканців.
  Підземні поштовхи відчувалися найбільш сильно в прибережних населених пунктах, у тому числі в містах Іка, Піско і Лімі. У столиці, за розповідями очевидців, було помітно як "розгойдуються будівлі". Стихія повністю зруйнувала або частково пошкодила понад 130 будинків. Побоюючись опинитися під завалами, люди збиралися на вулицях і площах.
  За даними Геологічної служби США, епіцентр землетрусу магнітудою 6,9 розташовувався в 299 кілометрах на південний схід від Ліми. Осередок залягав на глибині 15 кілометрів. За останні дві доби в регіоні були зафіксовані численні повторні поштовхи.
  У 2007 році в перуанському департаменті Іка в результаті землетрусу магнітудою 8,0 загинули 519 осіб, близько півтори тисячі отримали поранення. Майже 17 тисяч жителів залишилися без телефонного зв'язку та електрики. Тоді також найсильніше постраждали міста південного узбережжя.
Фото: www.flickr.com
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 4195 | Додав: wiktor | Теги: Південь, геологічна служба, Чилі, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar