Головна » 2015 » Апрель » 9 » Американці порівняли Буковинські Карпати із Аппалачами
13:28
Американці порівняли Буковинські Карпати із Аппалачами

Нещодавно відбувся інформаційний семінар для працівників лісового господарства Чернівецької області. Про те, як використовують рекреаційний потенціал лісів та розвивають туризм в Америці, розповідали спеціаліст відділу Федеральної служби лісів США Шейла Слемп та експерт Лісової служби США з питань рекреації на лісових територіях Ліз Клоуз.

Також досвідом роботи із буковинськими лісівниками ділилися координатор проектів і заходів програми “FORZA” Наталія Волошина та експерт з питань лісового господарства WWF Дмитро Карабчук. Цього ж дня американські лісівники зустрілися з представниками місцевої влади та власниками зелених садиб на форумі у Вижницькій районній державній адміністрації, - повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.
 
Пані Ліз та Шейла розповіли, що в США активно розвивають лісове господарство, лісопереробку та лісовий туризм. Велику увагу приділяють останньому, що дозволяє налагоджувати контакт з громадою. У цілому, в Америці практикують різнопланове використання лісових ресурсів:
 
"Нашій службі трохи більше ста років. І коли ми починали, то займалися тільки заготівлею лісу, що і робимо по тепер. Однак ми змінили пріоритети, і зараз наша основна мета – це багатофункціональне і багатоцільове використання лісових ресурсів. Зараз у нас в управлінні знаходяться близько 150 об’єктів національних лісів і 20 степів, - зазначила спеціаліст відділу Федеральної служби лісів США Шейла Слемп і додала: - Я хочу передати вітання всім українським лісівникам від керівника лісової служби США. Він дуже радий, що ми маємо можливість співпрацювати з Україною".
 
Після ознайомлення з рекреаційним та туристичним потенціалом лісів Чернівеччини американки дійшли висновку, що в Україні є не менша, ніж в США, можливість для надання якісних туристичних послуг. А Шейла, яка родом зі штату Вірджинія, порівняла за красою Буковинські Карпати з горами Аппалачі.

Фото: http://geografica.net.ua
Джерело: http://www.bukinfo.com.ua/show/news?lid=58316
Категорія: В Україні | Переглядів: 3943 | Додав: wiktor | Теги: гори, Аппалачі, Карпати, рекреації агросадиби, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar