Головна » 2010 » Июль » 2 » В Україні видано першу енциклопедію активного відпочинку
13:48
В Україні видано першу енциклопедію активного відпочинку
енциклопедія, активний відпочинок, туризм, Світлана Фельдман   Енциклопедію активного туризму "Україна. Відпочивай активно!" видало для любителів пригод та екстриму харківське видавництво "АССА". Про це на прес-конференції в УКРІНФОРМі на тему: "Розвиток туристичної привабливості України - нові ідеї та проекти" поінформував голова Ради з питань туризму та курортів Євген Самарцев.

У книзі представлено докладну і достовірну інформацію про більш як 20 видів активного відпочинку: маршрути, клуби, які спеціалізуються на організації активного дозвілля, координати точок GPS населених пунктів і об'єктів на маршрутах, пункти прокату спорядження тощо.

"Це перше подібне видання, де системно представлено всі можливості активного відпочинку в Україні", - зазначив Є.Самарцев.

Він додав, що для подальшої професіоналізації сектора активного відпочинку в Україні восени планується відкрити сайт, на якому буде розміщено частково інформацію з енциклопедії та від усіх туристичних компаній і Федерації спортивного туризму.

Видавець енциклопедії активного туризму Світлана Фельдман розповіла, що книга розрахована не на професіоналів екстремальних видів спорту, а на звичайних мандрівників, які хочуть відпочивати активно. Любителю пригод треба лише вибрати регіон, який його цікавить - Крим, Захід, Центр чи Південний Схід та бажаний вид спортивного дозвілля, а всю інформацію, яка потрібна для організації подорожі - самостійної чи у складі групи клубу активного дозвілля - він знайде у книзі. Там є відповіді на запитання, як дістатися до місця відпочинку, де зупинитися, на що помилуватися в околицях, де взяти напрокат спорядження, як зв'язатися із рятувальними службами та багато інших.

С.Фельдман зазначила, що дехто навіть не підозрює, що в нашій країні є можливість зайнятися всіма видами активного літнього та зимового відпочинку - скелелазінням, трекінгом, велосипедним спортом, кайтингом, гольфом, пейнтболом, страйкболом, парашутним спортом, дайвінгом, віндсерфінгом, кайтингом, сноубордингом тощо. Тож автори енциклопедії сподіваються, що вона, можливо, спонукає когось пережити досі незвідані відчуття.

Енциклопедія активного туризму видана російською мовою накладом 3 тис. примірників, зараз її перекладають українською і планують представити восени на Форумі видавців у Львові. Обсяг - 448 сторінок, книга містить близько 1 тис. фотографій, ціна - 125 гривень. Її можна купити у книгарнях України, туристичних магазинах або замовити через сайт видавництва.

С.Фельдман також повідомила, що видавництво "АССА" видало окрему енциклопедію активного відпочинку по Криму обсягом 144 сторінки, інформацію в якій викладено за тим самим принципом, що й у великій енциклопедії.

Джерело: http://www.civicua.org 
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1671 | Додав: wiktor | Теги: активний відпочинок, енциклопедія, Світлана Фельдман, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar