Головна » 2010 » Декабрь » 29 » Бангладеш допоможе Мальдівам піском
10:53
Бангладеш допоможе Мальдівам піском
podrobnosti.ua
Бангладеш, Мальдіви, пісок, підвищення рівня Світового океану      Уряд Мальдівських островів, крихітної острівної держави в Аравійському морі, попросило у Бангладеш пісок, щоб з його допомогою врятуватися від підвищення рівня моря.

Територія Мальдів складається з 1,2 тисячі островів і коралових атолів. Ця країна з населенням менше 400 тисяч осіб є одним з найнижчих держав світу - її середня висота над рівнем моря не перевищує 1,5 метра. Між тим, за прогнозами вчених, рівень Світового океану до 2100 року може піднятися приблизно на півметра.

Бангладеш, у свою чергу, не знає, що робити з грунтом, одержуваної в ході днопоглиблювальних робіт на численних річках у країні. Щорічно на дні річок у Бангладеш осідають мільйони тонн грунту, змитого дощами з передгір'їв Гімалаїв, передає РІА Новини.

"Ми отримали від мальдівського уряду пропозицію на цей рахунок. Вони хочуть імпортувати грунт з нашої країни для захисту від підвищення рівня води ... У найближчі три-чотири місяці ми можемо укласти угоду", - сказав міністр торгівлі Бангладеш Мухаммад Фарук Хан.

Також влада Мальдів готують для жителів країни альтернативні шляхи порятунку. Зокрема, вивчається питання переселення в сусідні держави: на Шрі-Ланку, в Індію, а також в Австралію - уряд не виключає закупівлі для своїх співгромадян житла в цих країнах.

Джерело: http://podrobnosti.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2006 | Додав: wiktor | Теги: Пісок, підвищення рівня Світового океану, бангладеш, Мальдіви | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar