Головна » 2010 » Октябрь » 8 » Бангладешу не вистачає дощів
00:01
Бангладешу не вистачає дощів
Бангладеш, посуха, сезон дощів, Пакистан      Бангладеш пережив самий сухий сезон дощів за останнє десятиліття, повідомляє AFP. І це відбувається на тлі того, що в сусідніх з ним Індії та Пакистані йдуть проливні дощі, що викликають страшні повені.

Сезон дощів триває в Бангладеші з червня по вересень. Цього року за цей час там випало тільки 139,4 см опадів, що на 20% менше, ніж обіцяли синоптики. У середньому в цей період в країні випадає 172 см опадів. У минулому році випало 165 см. Минулого разу такий сухий сезон дощів був у Бангладеші в 1994 році.

«З одного боку, велика удача, що в Бангладеші в цьому році не було повені, - розповів Салім Бхуійан (Salim Bhuiyan), директор місцевого метеорологічного агентства. - Але недолік води означає великі проблеми для сільського господарства ». Фермерам довелося шукати додаткові джерела води для поливу, і невідомо, яким буде врожай в країні цього року.

Експерти вважають, що непередбачувана і часто змінюється погода в Бангладеші - один із наслідків глобальної зміни клімату. Так проявляється один з ефектів глобального потепління: м'який клімат змінюється екстремальним, із засухами і повенями.

Відзначимо, що навіть невеликі дощі призводять до повеней у Бангладеші. Так, на самому початку сезону дощів цього року сильні дощі вбили в цій країні понад 50 чоловік. Проте катастрофа гуманітарного масштабу обрушилася на іншу країну регіону - Пакистан. У серпні більше 100 тис. людей були змушені евакуюватися із затоплених територій і фактично стали безпритульними. Їх будинки змило водою, знищені рибальські човни. Люди залишилися без роботи і їжі. Велика частина біженців знаходиться в провінції Сіндх (Sindh), також дуже сильно постраждала від повені.

ООН неодноразово закликав західні країни допомогти Пакистану. Поки допомоги недостатньо, а гуманітарна криза в Пакистані називають «найбільшим в останні десятиліття». Всесвітня організація охорони здоров'я (World Health Organization) говорить про хвороби, які розповсюджуються у постраждалих регіонах країни. Експерти очікують другу хвилю смертей від хвороб, що передаються по воді.

Уряд Пакистану заявило про те, що вартість відновлення країни після повеней може досягти $ 15 млрд. Служби ООН зібрали близько 70% від суми в $ 460 млн, що пропонується в якості екстреної допомоги. Пакистан також прийняв допомогу в розмірі $ 5 млн від сусідньої Індії.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2056 | Додав: wiktor | Теги: Пакистан, бангладеш, сезон дощів, посуха | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar