Головна » 2012 » Июнь » 29 » Мальдіви планують відкрити найбільший морський заповідник
10:25
Мальдіви планують відкрити найбільший морський заповідник
  Пляж на Мальдівах Лише через кілька днів, як Австралія анонсувала офіційні плани створення найбільшого в світі морського заповідника, президент Мальдівської Республіки повідомив, що вся територія держави до 2017 року буде представляти собою величезний морський заповідник. Взявши слово на першому пленарному засіданні Конференції ООН з розвитку Ріо +20, президент Мохамед Вахід підкреслив всі екологічні проблеми, з якими різні країни стикаються, а крім того важливість заходів безпосередньо по збереженню всього навколишнього середовища. Він навів як яскравий приклад створення біосферного заповідника Baa Atoll, що знаходиться під захистом ЮНЕСКО.
  Внаслідок того, що переважна частина Мальдівських островів знаходиться в низовині, держава інвестує значні кошти в розвиток різного роду стійких технологій. Таким чином, враховуючи загрозу зростання рівня моря, Мальдіви запропонували навіть амбітний план будівництва серії плавучих островів. Крім того, за твердженням Президента, для захисту приголомшливих екосистем і природних багатств країни, Мальдіви перед собою поставили ряд цілей безпосередньо зі скорочення викиду вуглекислого газу.
   У виступі Президент підкреслив також екологічні унікальні проблеми, з якими стикаються виключно на Мальдівських островах. Він підтвердив при цьому прихильність країни до всіх принципів, так званого Порядку денного 21, який був прийнятий на конференції Ріо +20.
  «Спираючись на всі стійкі технології, Мальдівська республіка змогла добитися чудових успіхів. Таким чином, ми знаходимося між трьох країн, які ООН вже виключила зі списку відстаючих. Наша економіка, яка побудована, по-перше, на рибальстві та туристичній індустрії, істотно зросла. Туристичний сектор економіки нашої країни при цьому з упевненістю можна вважати стійким, тому що він спирається безпосередньо на збереження чудових коралових рифів, різноманітне і багате морське життя і прекрасні пляжі », - говорив Президент Вахід в своїй доповіді.
  Що ж стосується питання рибальства, Президент зазначив, що на відміну від інших багатьох країн, на Мальдівах застосовують тільки стійкі методи рибної ловлі, які морську екосистему не руйнують і не ведуть до скорочення запасів риби, а також інших тяжких наслідків для середовища.
  Однак, за словами Вахіда, світове співтовариство більше має приділяти уваги вже країнам, що розвиваються, наприклад, Мальдівам, які потребують суттєвої технічної та фінансової підтримки.

Фото: podrobnosti.ua
Джерело: http://globalscience.ru/article/read/20773/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2768 | Додав: wiktor | Теги: сталий розвиток, рибальство, туризм, Ріо + 20, заповідник, оон, Вахід, Мальдіви | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar