Головна » 2010 » Декабрь » 30 » Газовий Левіафан для Ізраїлю
17:53
Газовий Левіафан для Ізраїлю
морське родовище газу, Ізраїль, Левіафан        Біля берегів Ізраїлю відкрито найбільше морське родовище газу, здатне перетворити країну в експортера «блакитного палива», повідомляє агентство Reuters. Нове родовище, отримав назву «Левіафан», залягає під морським дном в 130 км на захід від ізраїльського порту Хайфа. Повідомляється, що це найбільше глибоководне родовище природного газу, розвідане у світі за останні 10 років, його запаси попередньо оцінюються приблизно в 450 млрд м ³. «Левіафан» розташувався недалеко від «Тамара», іншого великого морського газового родовища, знайденого в 2009 році і містить орієнтовно 235 млрд м ³ "блакитного палива».

Прибуток від розробки «Левіафана», за оцінкою економістів, може скласти $ 95 млрд. Акції газодобувної компанії Noble Energy, чиї фахівці розвідали родовище, відразу після оприлюднення інформації про нього підскочили на 3,4%. Передбачається, що Noble займеться бурінням «Левіафана» разом зі своїми ізраїльськими партнерами.

«Наше відкриття здатне зробити Ізраїль країною-експортером природного газу», - відзначає президент Noble Девід Стауер (David Stover). «Це важливий день для нашого ринку і економіки», - погоджується Узі Ландау (Uzi Landau), міністр інфраструктури Ізраїлю. Видобуток газу на "Тамару» повинна початися до 2013 року, з «Левіафана» ж перше «блакитне паливо» буде викачано не раніше 2017 року, вважають експерти.

Газовики закликають уряд країни створити особливі умови для розробки родовищ «Левіафан» і «Тамар», а саме не підвищувати для розробляють їх компаній податки. Вони вказують на те, що створення необхідної інфраструктури потребує значних вкладень.

Порівнянне за обсягами з «Левіафаном" газове родовище на морському шельфі було виявлено на початку 2008 року у південно-східного узбережжя Бразилії. Назване «Юпітером», воно знаходиться набагато далі від берега - на відстані 290 км. Тягти газопровід на таку велику відстань - задоволення не з дешевих, і в виявила «Юпітера» компанії Petrobras розглядали ідею переробки газу в енергію безпосередньо в місці видобутку, тобто споруди унікальної промислової електростанції прямо у відкритому морі.
Фото: http://www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1524 | Додав: wiktor | Теги: морське родовище газу, Левіафан, Ізраїль | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar