Головна » 2010 » Октябрь » 8 » Біля берегів Ізраїлю вперше виявлені глибоководні корали
00:09
Біля берегів Ізраїлю вперше виявлені глибоководні корали
Наутілус, глибоководні рифи, корали, Ізраїль       Біля берегів Ізраїлю виявлено ділянку розповсюдження глибоководних коралових рифів. Це досить несподівана знахідка, бо цей регіон досі був відомий своєю негостинності до морського життя.

Відкриття зроблене розвідувальним судном «Наутілус» з американським екіпажем і групою експертів з Університету Хайфи на борту.

«Оазис» простягається на кілька кілометрів. Він розташований на семісотметровой глибині в 30-40 км від узбережжя Тель-Авіва.

Виявлення цих коралових рифів має велике наукове значення. Воно допоможе вченим краще зрозуміти механізми виживання організмів в умовах глибоководної екосистеми, а також визначити, що ці умови змінюються відповідно з глобальним потеплінням.

Дослідження морського дна за допомогою «Наутілуса» ще не завершено. Виявлено також два корабельної аварії: швидше за все, це сучасні судна, затонулі протягом останніх декількох десятиліть. Крім того, зроблено перші фотографії деяких видів риб і крабів у їхньому природному середовищі існування.

«Наше відкриття свідчить лише про те, що нас чекає безліч сюрпризів, - говорить керівник дослідницької групи Іцхак Маковський. - Висновок же, який можна зробити негайно, полягає в тому, що існує нагальна необхідність надати цій області статус глибоководного заповідника, як і іншим регіонам поширення коралових рифів по всьому світу ».
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2191 | Додав: wiktor | Теги: Ізраїль, Наутілус, глибоководні рифи, корали | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 1
avatar
1 wiktor • 20:00, 12.10.2010
Цікаво, а до чого цей коментар?
ComForm">
avatar