Головна » 2011 » Февраль » 5 » Google Earth підказав археологу 2000 місць для розкопок
12:54
Google Earth підказав археологу 2000 місць для розкопок
    Девід Кеннеді з Університету Західної Австралії в Перті виявив за допомогою сервісу супутникових карт Google Earth 1977 місць в Саудівській Аравії, де можуть ховатися історичні артефакти, повідомляє Компьюлента.

Археолог вивчив знімки з супутника, що покривають 1 240 квадратних кілометрів території країни. За словами вченого, саудівська влада рідко дозволяють закордонним археологам проводити аерофотозйомку, яка вважається одним з основних інструментів визначення районів майбутніх розкопок.

Для підтвердження своїх висновків він зв'язався з живучим в Саудівській Аравії знайомим, попросивши його відвідати кілька позначених місць і зробити «наземні» знімки околиць, щоб переконатися, що це дійсно залишки рукотворних об'єктів.

Фотографії підтвердили його здогади. Тепер учений має намір з'ясувати, наскільки давніми є сліди перебування людини в аравійської пустелі, і організувати розкопки. Порівнюючи свої знахідки з аналогічними зображеннями з Йорданії, австралієць вважає, що їх вік може становити до 9 000 років.

З моменту появи Google Earth в 2005 році сервіс завоював стійку популярність у любителів і професійних археологів. Він особливо корисний для вивчення важкодоступних регіонів. Наприклад, у 2008 році фахівці з Мельбурну виявили 463 перспективні ділянки для «поглибленого» дослідження в афганській пустелі Регістан, відзначає NewScientist.

 
Фото: room4waiuku.blogspot.com
Джерело: http://www.livestream.ru
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1516 | Додав: wiktor | Теги: Девід Кеннеді, Google Earth, Саудівська Аравія, археологія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar