Головна » 2011 » Январь » 27 » Виявлено «Велику В'єтнамську стіну»
17:54
Виявлено «Велику В'єтнамську стіну»
  Після п'яти років досліджень і розкопок міжнародна група археологів оголосила про виявлення 127-кілометровою «Великої В'єтнамської стіни» - найбільшого споруди в Південно-Східній Азії.

Стіна будувалася поперемінно з каменю і землі. Висота деяких секцій сягає чотирьох метрів.

Історія відкриття розпочалася в 2005 році, коли Ендрю Харді, глава ханойському філії Французької школи сходознавства, виявив згадка про «Великій стіні Куангнгай» в документі 1885 під назвою «Описова географія імператора Донг Кхань». Г-н Харді і очолив розкопки. Компанію йому склав співробітник Інституту Археології В'єтнамської академії суспільствознавства Нгуен Тьен Донг.

Стіна починається на півночі провінції Куангнгай і йде на південь, у провінцію Біньдінь. Її заклав в 1819 році імператор Зя Лонг, засновник династії Нгуєн. Керував будівництвом високопоставлений мандарин Ле Ван Дме.

Незважаючи на відсилання до Великої Китайської стіни, її в'єтнамський варіант більш коректно порівнювати з валом Адріана - ланцюгом давньоримських укріплень на кордоні Англії і Шотландії. Як і остання, стіна Куангнгай була побудована уздовж стародавнього шляху. Археологи нарахували 50 фортець, які повинні були забезпечувати безпеку і збирати данину. Є свідчення, що багато форти, ринки і храми, що знаходяться вздовж цієї дороги, насправді набагато давніше стіни.

Стіна служила демаркаційною лінією, що розділяла володіння рівнинних в'ється і гірських племен хре. Можливо, в будівництві брали участь обидва народи. Принаймні про предків-будівельниках розповідається в легендах і тієї, й іншої сторони.
Фото: Université de Montréal
Джерело: http://science.compulenta.ru
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1495 | Додав: wiktor | Теги: розкопки, археологія, Велика В'єтнамська стіна, Південно-Східна Азія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar