Головна » 2012 » Февраль » 24 » Древній ліс в Китаї
09:29
Древній ліс в Китаї
 археологія, флора, фауна, скам'янілий, ліс, Китай Германн Пфефферкорн (Hermann Pfefferkorn) з університету Пенсільванії (University of Pennsylvania), США, і його колеги виявили в північному Китаї ліс віком 300 млн років, що зберігся під шаром попелу, повідомляє BBC News. Результати дослідження були опубліковані в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.
    Ліс у Внутрішній Монголії зберігся схожим на Помпеї чином. Вчені змогли «реконструювати» близько тисячі кв. м. дерев і рослин лісу. Розкопки показали, що ширина шару попелу становить близько метра. Вивчивши рослини, вчені змогли визначити, що попіл падав протягом декількох днів, ламаючи деякі з дерев і рослин своєю вагою, однак в іншому вони залишилися неушкодженими.
   Германн Пфефферкорн розповів, що їм вдалося знайти гілки з цілими листками, а потім і пень дерева, на якому вони початково росли. Вченим вдалося ідентифікувати шість груп дерев від деревоподібної папороті до тепер вимерлих Sigillaria і Cordaites, а також Noeggerathiales. Потім учені, спільно з художником, спробували відтворити можливий вид лісу, коли він ще був живим. Також як по Помпеях можна вивчати культуру давньоримського міста, з цього лісу можна вивчати різноманітні рослини, що росли 300 млн років тому.
   Нагадаємо, що в 2007 році скам'янілий древній ліс був знайдений у вугільній шахті штату Іллінойс, США. Вік стародавнього лісу, що знаходиться в стінах і стелі вугільної шахти, становить також приблизно 300 млн. років. Він займає близько 10 кв. км і являє собою найбільший тропічний ліс з коли-небудь знайдених.
   На думку палеоботаніка професора Ендрю Скотта (Andrew Scott), Королівський університет Холлоуей (Royal Holloway University) в Лондоні, в результаті землетрусу ліс занурився у воду і був законсервований в грязі, перетворюючись спочатку в торф, а потім у вугілля. Коли частина вугілля в шахті була витягнута, шахтарі і зробили своє відкриття.
Фото: wallpaperpimper.com
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Справи геологічні | Переглядів: 2653 | Додав: wiktor | Теги: фауна, ліс, скам'янілий, археологія, Китай, флора | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar