Головна » 2012 » Май » 7 » Американські університети відкривають двері всьому онлайн-світу
07:23
Американські університети відкривають двері всьому онлайн-світу
  Японія прощаєАмериканські університети відкривають двері всьому онлайн-світуться з атомомПровідні американські та світові вузи - Массачусетський технологічний інститут та Гарвардський університет - знаходяться в одному і тому ж місті під назвою Кембридж (штат Массачусетс). Зручно, не чи правда? Особливо коли мова заходить про спільні проекти.
   Нова ідея, за словами керівників шанованих установ, здатна перевернути світ. Програма називається edX і являє собою онлайн-класи для всіх бажаючих, які мають в своєму розпорядженні доступ до Інтернет. Абсолютно безкоштовно. Для всіх і кожного.
  Відразу виникає питання, навіщо їм це треба? Кажуть, хочуть підвищити ефективність освітнього процесу: навчитися новим формам викладання; дізнатися, які елементи лекцій і семінарів засвоюються краще, а які - гірше і чому; зрозуміти, які моменти йдуть легко, а які вимагають від студентів додаткових зусиль, і т. д. Крім того, технічні інструменти, розроблені для edX, стануть в нагоді і місцевим «очникам».
   Досвід принаймні у Массачусетського технологічного інституту вже є. В якості пілотного обрали один з найбільш непростих курсів - «Електричні ланцюги і електроніка». Онлайн-клас зареєстрував більше 120 тис. учнів по всьому світу, починаючи зі студентів вищої школи і закінчуючи старим, якому за вісімдесят. Спонтанно організувалися групи для спільного виконання завдань.
   До речі, варто зазначити, що загальна кількість нині живих випускників МТІ зовсім небагато перевершує число слухачів цього курсу.
   Підготовлено за матеріалами MIT News.
Фото: science.compulenta.ru
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2071 | Додав: wiktor | Теги: онлайн, Освіта, Гарвардський університет, Массачусетський технологічний інсти | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar