Головна » 2010 » Июль » 27 » Освіта зберігає ясність розуму
12:13
Освіта зберігає ясність розуму
освіта, розум, старість, дослідження вчених   Додаткова освіта, здобута в молодості, дозволяє людині краще зберігати тверезість розуму в старості. Навіть не дивлячись на різні погіршення стану їх головного мозку, в порівнянні з іншими людьми, з'ясували вчені

Учені провели статистичний аналіз даних трьох масштабних європейських досліджень, присвячених вивченню старіння. Зокрема, вчені проаналізували дані 872 людей, що спостерігалися у лікарів протягом останніх 20 років життя і минулих опитування про рівень своєї освіти, повідомляє РИА Новости з посиланням на журнал Brain.

Те, що більш високий рівень освіти сприяє зниженню ризику розвитку слабоумства в старості, було виявлено вченими і раніше. Згідно зі статистичними даними, один додатковий рік освіти знижує ризик розвитку старечого недоумства на 11%. Тим не менш, до сих пір вченим не було ясно, чи допомагає освіта сама по собі, або опосередковано - через більш високий рівень та здоровий спосіб життя, який вона забезпечує європейцям.

На думку авторів нової публікації - групи вчених на чолі з професором Керол Брейн з Кембриджського університету - саме більш високий рівень освіти допомагає людям чинити опір наступаючого в результаті різних пошкоджень мозку старечого недоумства. Чим вище рівень освіти, тим краще людина може компенсувати ефекти, пов'язані з недоумством в порівнянні з іншими людьми, які немають аналогічним рівнем освіти.

«Незважаючи на масу робіт, виконаних в попередні роки, вченим не вдалося виявити однозначною зв'язку між недоумством і змінами в головному мозку, які були виявлені після смерті. Тоді як деякі люди мали великою кількістю порушень в мозку, а інші - зовсім незначними, і ті, і інші могли проявляти ознаки старечого недоумства. Згідно з нашою роботі, саме більш високий рівень освіти, отриманий в молодості, допомагає деяким людям чинити опір наступу слабоумства в результаті патологій в мозку », - сказала співавтор публікації Хана Кіджі, слова якої наводить прес-служба університету.

«Відомо, що освіта надає позитивний ефект на фізичне і громадське здоров'я людської популяції. Наше дослідження важливо з точки зору прийняття політичних рішень щодо необхідності перерозподілу ресурсів між сферою освіти та охорони здоров'я », - додала професор Брейн.

Джерело: http://www.focus.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3710 | Додав: wiktor | Теги: Старість, Освіта, дослідження вчених, Розум | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar