Головна » 2011 » Февраль » 9 » "Казкову" карту України почали малювати в Києві
22:08
"Казкову" карту України почали малювати в Києві
   В Києві почали створювати "казкову" карту, яка об'єднає всю інформацію про місця народження героїв українського фольклору та сучасних казок. Як повідомила автор проекту створення карти, керівник Всеукраїнської мистецької агенції "Традиція" Марина Применко, серед перших героїв, які потраплять на карту, будуть відомі українські богатирі Кирило Кожум'яка і Котигорошко, коротун Незнайко і навіть Коза-дереза, чиє місце народження, відповідно до карти, приписується Київщині.

На віртуальній казкової карті будуть вказані місця, де встановлені пам'ятники, проходять свята, присвячені народним героям, а також розміщені легенди, що підтверджують появу того чи іншого героя в певному місті чи області.

За словами авторів проекту "Казкова карта України", вони досягли угоди з колегами з Москви, що створюють російський варіант подібної карти, домовившись обмінюватиья інформацією про нових учасників своїх проектів і легендами, знайденими регіональними істориками та краєзнавцями. Ця угода допоможе уникнути появи одних і тих самих героїв на обох картах, а також посилить спільний пошук нових слідів в історіях про казкарів і казки.

Головна мета соціального проекту - популяризація та осучаснення українських казок.

Інформаційна довідка
Всеукраїнська мистецька агенція «Традиція» – нова мистецька організація, місія якої - сприяти розвитку та популяризації українського мистецтва, зробити його співзвучним сучасності, зберігаючи при цьому рівновагу між традицією та інновацією; формувати та розвивати національну ідентичність, створюючи нове мистецьке середовище.

Контактна інформація
Тел.: +3 8050 6000 190
e-mail: ukrainianfairytale@gmail.com
Фото: gromada.vn.ua
Джерело: http://www.civicua.org
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2466 | Додав: wiktor | Теги: київ, діти, Акція, карта, казка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar