Головна » 2010 » Май » 18 » У Великобританії діти не знають дороги додому
21:48
У Великобританії діти не знають дороги додому
Група британських учених провела дослідження на замовлення Стіва Кітсон (Steve Kitson) з компанії Kia Motors UK, Великобританія, і з'ясувала, що тисячі дітей не знають, де вони живуть, оскільки більше не ходять до школи пішки, повідомляє Mail Online. Опитування виявило, що орієнтація дітей в просторі і їхнє уявлення про місцевість, в якій вони живуть, порушені через те, що батьки всюди возять їх на машині. У процесі дослідження було опитано 2 тис. учнів молодших класів.

Три чверті учнів початкової школи в Південно-Східній Англії не змогли назвати свій поштовий індекс, а п'ята частина не знала свою домашню адресу. На питання, що вони можуть бачити по дорозі до школи, більшість не змогло визначити якісь орієнтири, вони говорили тільки про будинки та дерева. Свій поштовий індекс не знали близько 22% дітей у Брістолі і 21% в Ньюкаслі. В Англії пік використання машин припадає на південно-схід - 48% учнів молодших класів щодня приїжджають до школи в автомобілі. Найбільше машинами користуються в Уельсі, де 57% підлітків їздять до школи на машині з батьками і лише один з п'яти зміг ідентифікувати маршрут від будинку до школи. Тільки 61% у школярів в Уельсі знали свою домашню адресу.

У Лондоні, де менше їздять на машинах, школярі краще розбиралися у своїй місцевості. Більше трьох чвертей (76%) кожен день ходять до школи пішки, 86% знають свою домашню адресу і 61% можуть назвати свій поштовий індекс. Стів Кітсон зауважив, що похід до школи пішки - таке ж гарний початок дня для дітей, як і хороший сніданок. Вони не тільки стають більш уважними, коли приходять до школи самі, це хороша вправа, що покращує знання дітей про район, де вони живуть. Більше трьох чвертей британських дітей (78%) живуть у двох милях від школи, так що і у батьків і у дітей є всі підстави відмовитися від непотрібних поїздок на машині і крокувати до школи пішки, додав він.

Можливо, це пов'язано з тим, що через зростаючий рівень  тривожності батьків у наші дні, викликаного зростанням небезпеки навколишнього світу, діти стали пізніше отримуватимуть право на особисту неконтрольовану свободу. Дослідження, проведене на кошти благодійного фонду LV = Streetwise, показало, що чверть сучасних дітей молодше 15 років не можуть переночувати у друзів. Тільки 4% дітей попереднього покоління мали таке обмеження в свій час. 6 з 10 сучасних підлітків не можуть користуватися громадським транспортом без батьків, 43% не можуть відвідувати поодинці найближчий парк. У середньому, діти можуть розраховувати на самостійну дорогу до школи приблизно з 11 років, користуватися публічним транспортом з 12 років і залишатися з молодшими братами і сестрами з 14 років. Їх батьки зазвичай ходили до школи одні з 9 років, з 11 років - каталися на автобусах і сиділи з молодшими з 12 років. Тільки 2% з них не могли користуватися громадським транспортом або гуляти в найближчих парках.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2138 | Додав: wiktor | Теги: орієнтація у просторі, діти, Великобританія, дослідженняя вчених | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar