Головна » 2011 » Август » 30 » Небезпечні грізлі
17:30
Небезпечні грізлі
Єллоустон, національний парк, США, ведмідь, грізлі   У національному парку Йеллоустоун (Yellowstone National Park), США, фахівці намагаються зловити ведмедя грізлі, який вбив людину, повідомляє BBC News. У п'ятницю, 26 серпня, 59-річний Джон Уоллес (John Wallace) був знайдений на гірській стежці «Мері» (Mary Mountain Trail), відомої завдяки своїй популяції ведмедів. Вважається, що ця атака ніяк не пов'язана зі смертю в липні цього року, коли турист зі штату Каліфорнія був пошматований грізлі. Рейнджери не стали присипляти того ведмедя, так як було вирішено, що він захищав самку.
  Насправді, смертельні атаки ведмедів в Йєллоустон - це велика рідкість. Липневе напад був першим за 25 років. Рейнджери виставляють пастки для того, щоб зловити і вбити ведмедя. «Ми вважаємо, що постачаємо відвідувачів достатньою інформацією і методами, необхідними для їх захисту. На жаль, цього разу у нас не вийшло захистити людину », - заявив Ден Венк (Dan Wenk), наглядач парку.
  «Навколо світу» розповідав про те, що недавно ведмідь напав на Камчатці на намет, в якому знаходилося туристи. У ніч на 15 липня в районі Малки ведмідь розірвав намет і спробував витягти з неї жінку. Його вдалося злякати. На правому передпліччі жінки залишилася рана від укусу ведмедя. Уряд Камчатки вважає, що нападниці могла бути ведмедиця, яка в останні тижні разом з двома своїми ведмежатами годується у туристичної стоянки. Раніше вже був зареєстрований випадок її нападу на автотранспорт.
  До речі, влада США внесла білого ведмедя до списку тварин, що знаходяться на межі зникнення. Підставою для цього рішення стали дані Геологічного комітету США (US Geological Survey), згідно з якими через скорочення льодового покриву Арктики до 2050 року вимре дві третини популяції білих ведмедів. Але не тільки більш-менш екзотичні істоти потребують захисту. Єжи і вужі, будинкові горобці, шпаки і зозулі, метелик ведмедиця бура занесені до списку видів, що потребують захисту на території Великобританії.
Фото: beautifulwallpapers.com
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3577 | Додав: wiktor | Теги: ведмідь, Єллоустон, національний парк, США, грізлі | Рейтинг: 1.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar