Головна » 2010 » Сентябрь » 2 » На полях Івано-Франківщини другий рік не можуть спинити витік і горіння газу
12:08
На полях Івано-Франківщини другий рік не можуть спинити витік і горіння газу
природний газ, Івано-Франківськ, поля, горіння         Біля села Лісна Слобідка у Івано-Франківській області з-під землі витікає газ, горить на полях і отруює воду в криницях, але на його ліквідацію вже другий рік не можуть знайти гроші.

Такого листа на запит Національного екологічного центру України надіслав перший заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Плавюк.
За інформацією ОДА, проблема витоку природного газу біля Лісної Слобідки чиновникам відома.

«У результаті обстеження території виявлено наявність виходу природного газу на денну поверхню на ділянці площею 30х10 метрів. Центральний найбільший вихід грифона має діаметр 1 метр, висота полум’я 0,5 метрів. Також виявлено природний газ у воді в криницях двох садиб та загазованість у підвальному приміщенні, що становить загрозу здоров’ю та життю громадян», - йдеться у листі ОДА.

Перший заступник Василь Плавюк повідомив, що дозвіл на геологічне вивчення та на дослідно-промислову розробку цієї території має дочірнє підприємство «Західукргеологія» (входить до складу Національної акціонерної компанії «Надра України»). Представники цього підприємства входили у робочу групу, яка ще у 2009 році констатувала витік газу.

ДП «Західукргеологія» підрахувала, що для ліквідації витоку газу потрібно 2 мільйони гривень (це тільки першочергові роботи). Оскільки грошей немає, робіт зі знешкодження ніхто не проводить.

Тим не менш, у цьому році розпочато фінансування геологічного вивчення цієї ділянки.

«Виготовлено проектно-кошторисну документацію на буріння пошуково-розвідувальної свердловини №4-Коломийська; <…> завезено 5 штук вагон-будиночків для проживання і обслуговування робітників бригади, тракторну і екскаваторну техніку; ведуться підготовчі роботи до монтажу бурового обладнання», - йдеться у листі.

«Вкотре бачимо ситуацію, коли екологічні проблеми на периферії країни ніхто не вирішує, посилаючись на елементарну причину відсутності коштів. Натомість, маємо справу з порушенням конституційних прав жителів села на безпечне для життя і здоров’я довкілля. Відтак кожен службовець, чия бездіяльність породжує негативний вплив на життя людей, має нести понести відповідальність», - каже заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

Джерело :  http://www.civicua.org
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2191 | Додав: wiktor | Теги: горіння, Івано-Франківськ, поля, природний газ | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar