Головна » 2013 » Декабрь » 26 » Нафту можна буде отримати з водоростей
09:27
Нафту можна буде отримати з водоростей
  Тихоокеанська національна північно-західна лабораторія , робота якої контролюється Міністерством енергетики Сполучених Штатів Америки , зробила сенсаційну заяву. Вченим лабораторії вдалося навчитися перетворювати водорості в нафту в лічені хвилини , тоді як природа витрачає на це кілька мільйонів років. По всій видимості , дослідники змогли вивести науку на новий рівень.
   Створити сиру нафту , за словами вчених , не дуже й складно , необхідно отримати суспензію за допомогою мокрих водоростей , а потім закачати її в хімічний реактор. Там біологічна речовина обробляється гарячою водою з використанням дуже високого тиску. На всю переробку йде трохи менше години , на виході ж виходить газоподібне та рідке паливо , яке можна використовувати за тим же призначенням , що і звичайну нафту.
   Дуглас Елліот , що є головним керівником дослідницької групи, що займається вивченням переробки водоростей , заявив про те , що технологію можна запровадити повсюдно , якщо вийде знизити її вартість. Зараз вчені намагаються знизити грошові витрати , необхідні на виробництво .
   Відомо , що вчені зуміли перетворити половину вуглеводню , який міститься в рослинах. Всі речовини , які залишилися після перетворення водоростей ( азот , калій , фосфор і вода) , вчені використовують для вирощування нових рослин.
Фото: rgo.ru
Джерело: http://ziv.ru/ekologiya/neft-mozhno-budet-poluchit-iz-vodorosley.html
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 1689 | Додав: wiktor | Теги: США, лабораторія, водорості, нафта, переробка | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar