Головна » 2010 » Июль » 1 » Американці товстіють
11:48
Американці товстіють
США, ожиріння, надмірна вага, спосіб життя, американці   Американська нація продовжує товстіти, заявляють експерти двох громадських організацій Trust for America's Health і Robert Wood Johnson Foundation. За минулий рік кількість людей, що страждають на ожиріння, збільшилося в 28 штатах країни, а зменшилося лише у федеральному окрузі Колумбія, повідомляє агентство Reuters.

Ожиріння вже стало найбільшою проблемою з тих, з якими коли-небудь стикалися США, вважають експерти. З 11 штатів, де рівень ожиріння найбільш високий, 10 знаходяться на півдні країни. Сумне лідерство в цьому відношенні шостий рік поспіль утримує Міссісіпі.

В 38 штатах від ожиріння страждають більше 25% населення. Расова приналежність і соціальне становище продовжують мати велике значення: як мінімум в 40 штатах і окрузі Колумбія серед страждаючих ожирінням було набагато більше чорношкірих і латиноамериканців, ніж білих. Близько 35% дорослих американців, що заробляють менше $ 15 тис. на рік, і тільки 24% тих, чий дохід перевищує $ 50 тис. на рік, мають надмірною вагою.

Експерти також відзначають, що значно збільшилося число тучних дітей. При цьому 84% батьків вірять, що їхні діти мають здорову вагу. Згідно зі статистикою, майже третина американських дітей і підлітків (понад 12 млн) страждають ожирінням або мають надлишкову вагу.

До речі, у дітей працюють матерів частіше буває ожиріння, ніж у дітей домогосподарок. Це відбувається, оскільки у дітей без нагляду з'являється можливість безкарно вистачати солодощі і сидіти довго перед телевізором. Робота не дозволяє працюючим жінкам витрачати достатньо часу на приготування здорової їжі, змушуючи годувати сім'ю напівфабрикатами. Крім того, працюють матері з більшою ймовірністю відвезуть дітей до школи на машині для економії часу, ніж поведуть їх туди пішки.

Останнім часом про «епідемію ожиріння" все частіше говорять не лише в Америці. За прогнозами, до 2010 року частка дітей від 5 до 18 років з надлишковою вагою в країнах Європейського союзу складе близько 38%, в Китаї - приблизно 20%, а в Північній і Південній Америці від ожиріння страждатиме кожна друга дитина. Крім того, очікується, що число тучних дітей помітно зросте також на Близькому Сході та у Південно-Східній Азії.

Раніше «Навколо Світу» писав, що ожиріння соціально заразне. Якщо друг людини страждає на ожиріння, його власні шанси набрати зайву вагу зростають більш, ніж наполовину. Між братами і сестрами можливість одному набрати надлишкову вагу при наявності зайвих кілограмів у іншого зростає на 40%. Якщо ж страждає ожирінням один з подружжя, шанси його другої половини на зайву вагу збільшуються на 37%.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2576 | Додав: wiktor | Теги: американці, спосіб життя, Надмірна вага, США, ожиріння | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar