Головна » 2010 » Октябрь » 6 » Світ отруєний з усіх боків
15:58
Світ отруєний з усіх боків
отруєння, нігерія, Угорщина    Принаймні 400 дітей померли на півночі Нігерії від отруєння, викликаного нелегальним золотодобуванням, повідомляє BBC News з посиланням на офіційну заяву ООН. Вже зараз число жертв в два рази перевищило цифри, які повідомлялися раніше. Під загрозою подальшого отруєння знаходяться тисячі жителів штату Замфара (Zamfara) у цій країні.

Зараження почалося через те, що для видобутку золота використовували свинець, а відходи від виробництва зливали в місцеві водойми, з яких беруть питну воду і біля яких грають діти. В даний час у місцевих лікарнях з отруєнням свинцем лежать ще як мінімум 500 дітей. Якщо не будуть прийняті термінові заходи по боротьбі з нелегальною золотодобуванням, ситуація може істотно збільшитися, попереджають експерти ООН.

Тим часом з'явилися перші оцінки ситуації, що склалася в Угорщині після розливу токсичних відходів заводу з виробництва алюмінію, повідомляє Associated Press. Після вибуху в сховище так званого «червоного шлаку» в місцеві водойми вилилося приблизно 700 тис. кубометрів отрути. Від пригоди загинуло принаймні 3 людини, ще 7 вважаються зниклими без вісті, 120 осіб звернулися за медичною допомогою і 8 з них перебувають у критичному стані. Влада Угорщини оголосили надзвичайний стан у 3 областях країни. Ця подія вже називають «екологічною катастрофою».

Головне завдання рятувальників - не допустити потрапляння токсичних відходів у р. Дунай. Якщо це відбудеться, токсичні відходи можуть бути рознесені в декілька країн Європи і потрапити у Чорне море.

Нагадаємо, що головною екологічною катастрофою цього сезону стало розлиття нафти в мексиканському затоці, США. Пожежа на вишці Deepwater Horizon стався в квітні 2010 року, він викликав катастрофічну витік нафти в океан. Він почався після вибуху. З палаючої платформи були врятовані 115 чоловік, 11 зникли без вісті. 22 квітня платформа затонула.

За словами фахівців з Міністерства енергетики США, відразу після аварії в Мексиканську затоку виливалося порядку 62 тис. барелів нафти на день. Всього за час аварії у води Мексиканської затоки вилилося, за останніми оцінками, від 4,1 до 4,9 млн барелів нафти. Однак, за даними урядових експертів США, близько 74% вилилася нафти видалено з екосистеми шляхом збору її з поверхні води і на узбережжі, а також завдяки природним факторам.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1495 | Додав: wiktor | Теги: Угорщина, Нігерія, Отруєння | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar