Головна » 2010 » Ноябрь » 26 » Бідних все більше
10:44
Бідних все більше
бідність, ООН, населення, країни світу        Згідно з даними ООН (Організація об'єднаних націй, UN), за період з 1970 року по 2010 рік кількість найбідніших країн світу збільшилася вдвічі, повідомляє РБК. Результати дослідження, оприлюднені Конференцією ООН з торгівлі та розвитку (UNCTAD), показують, що зараз 49 країн світу вважаються найменш розвиненими - більше 50% їхнього населення живуть за $ 1 на день. У той час як в 1970-і роки таких країн налічувалося всього 25.

За словами Супачая Панічпакді (Supachai Panitchpakdi), генерального секретаря конференції, одна з причин виникнення подібної ситуації - залежність економік найбідніших країн світу від природних ресурсів, які все швидше виснажуються. Тому перспективи їх розвитку бачаться все більш похмурими. «Традиційні моделі, застосовані до найменш розвиненим країнам, не дали очікуваного ефекту», - сказав він, додавши, що для найбідніших країн ці моделі необхідно переглянути.

Нагадаємо, що згідно зі звітом продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (UN Food and Agriculture Organization, FAO), світовий голод подолано, проте число голодуючих залишається неприйнятно високим. За оцінками організації, в світі зараз близько 925 млн голодуючих, у той час як в 2009 році їх число дорівнювало 1 млрд людей. Різниця - 75 млн людей, що немало. Проте заходи по боротьбі з голодом компенсуються підвищенням цін на продовольство. Продовольча і сільськогосподарська організація визначає голодуючих за кількістю калорій, споживаних на день. Нормою вважається 1800 кКал.

«Навколо світу» розповідав раніше, що експерти FAO вважають комах здатними допомогти світові впоратися з продовольчою нестабільністю в багатьох країнах. Вони є відмінним джерелом білків і вітамінів, адже в жуках, кониках і метеликах міститься стільки ж білка, скільки в м'ясі або рибі, а личинки комах містять важливі вітаміни і мінерали.

А згідно з новим звітом, опублікованим Міжнародним дослідницьким інститутом продовольчої політики (International Food Policy Research Institute), в 29 країнах світу число голодуючих залишається на тривожному рівні, а в 2009 році близько 1 млрд людей страждали від недоїдання. Рівень голоду в 10 країнах позначений як «тривожний» або «дуже тривожний»: ДР Конго, Бурунді, Еритрея, Сьєрра-Леоне, Чад, Ефіопія, Гаїті, Коморські острови, Мадагаскар і ЦАР.

Тим часом, опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), проведений в 2008 році, показав, що своїм матеріальним становищем задоволені лише 15% росіян. П'ята частина респондентів вважає, що живе відверто погано. А в США за межею бідності живуть 36,5 млн осіб або 12,3% від загального населення.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3234 | Додав: wiktor | Теги: Бідність, оон, країни світу, Населення | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar