Головна » 2011 » Август » 11 » Азія і Африка під загрозою
19:51
Азія і Африка під загрозою
  країни, що розвиваються, природні катастрофи, ризик, збитки, Азія, Африка США та Японії природні катаклізми наносять зараз найбільший збиток, але швидко розвиваються азіатські країни, такі як Китай, Індія та Індонезія, ризикують постраждати ще сильніше, говориться в дослідженні «Атлас ризику природних катастроф 2011» (Natural Hazards Risk Atlas 2011) британського рейтингового агентства Maplecroft («Мейплкрофт»), повідомляє агентство France-Presse.
  Агентство Maplecroft оцінило 196 країн світу за їх економічною уразливості перед землетрусами, цунамі, виверження вулканів, зсувами, повенями, штормами і пожежами. Чотири країни - США, Японія, Китай і Тайвань - отримали найвищий бал за ступенем ризику, тобто їх матеріальні втрати від природних катаклізмів будуть найвищими. Сім інших країн - Мексика, Індія, Філіппіни, Туреччина, Індонезія, Італія і Канада - розділили друге місце по можливих фінансових втрат внаслідок катастроф.
  Але якщо оцінювати ті ж країни щодо їх соціально-економічної спроможності впоратися з катаклізмом, то рейтинг виглядає трохи інакше: Китай, Індія, Філіппіни та Індонезія отримують за цим критерієм найвищий ступінь ризику, тоді як США і Японія «втрачають» свої позиції. Ще 17 країн, велика частина з яких знаходиться в Африці, також мають мало шансів оперативно і ефективно впоратися з наслідками природної катастрофи, враховуючи їх соціально-економічне становище.
  За даними дослідників, поточний рік поки лідирує за величиною матеріального збитку, заподіяного світовій економіці різними природними катаклізмами. Цунамі в Японії, торнадо в США, землетрус у Новій Зеландії, повінь в Австралії - тільки за перші півроку 2011 втрати склали $ 265 млн.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1895 | Додав: wiktor | Теги: збитки, Ризик, країни, африка, Азія, природні катастрофи, що розвиваються | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar