Головна » 2011 » Январь » 14 » Greenpeace не хоче, щоб про Чорнобиль забували
23:21
Greenpeace не хоче, щоб про Чорнобиль забували
     До 25 роковин аварії на Чорнобильській АЕС міжнародна організація Greenpeace готує поїздку іноземних журналістів до зони відчуження. Про очікування від подорожі Deutsche Welle розповіла речниця організації.

Поїздка іноземних журналістів до Чорнобиля відбуватиметься з 4-го до 6-го квітня. Учасники мають відвідати територію АЕС, де 1986 року сталася аварія, а також місто Прип'ять. Крім того, як очікується, представники ЗМІ спілкуватимуться з потерпілими, які мешкають у небезпечній зоні.

Майже 25 років тому в Чорнобилі сталася жахлива атомна катастрофа, тому Greenpeace в жодному разі не хоче, щоб це опинилося в забутті, зазначила в інтерв’ю Deutsche Welle речниця представництва Greenpeace у Німеччині Ортрун Задік. За її словами, нині є сили, які лобіюють атомну енергетику, роблячи акцент на позитиві, наголошуючи, що це добре для захисту клімату, але Greenpeace дотримується думки, що це дуже ризикована технологія, застосування якої треба припинити.

Відлуння катастрофи

Організована захисниками природи поїздка полегшить іноземним журналістам доступ до закритої зони і дасть можливість знову нагадати їхнім співгромадянам про трагедію. За словами Ортрун Задік, у Німеччині є великий інтерес до того, що відбувається в Україні. Вона також зауважила, що відлуння Чорнобильської катастрофи нині впливає і на громадські протестні настрої проти атомної енергетики в Німеччині.

«Страх перед Чорнобилем дає сильний імпульс для громадської активності. Для всіх, хто й надалі вбачає у Чорнобилі небезпеку, це є поштовхом виступати проти подовження терміну дії німецьких АЕС. Адже не можна виключати можливості того, що в Німеччині або інших країнах Західної Європи може статися подібна катастрофа», - наголосила Ортрун Задік.
Фото: dnevnik.bigmir.net
Джерело: http://www.civicua.org
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1654 | Додав: wiktor | Теги: україна, Річниця, ЧАЕС, аварія, Чорнобиль, радіація, greenpeace | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar