Головна » 2011 » Август » 25 » Обраховано кількість видів на Зeмлі
09:43
Обраховано кількість видів на Зeмлі
 Каміло Мора, кількість, вид, біорізноманіття, Земля    Каміло Мора (Camilo Mora), співробітник Гавайського університету (University of Hawaii), США, та університету Далхаузі (Dalhousie University), Канада, разом з колегами підрахував кількість видів на Землі, використовуючи нову точну аналітичну методику, повідомляє Census of Marine Life через Eurekalert . Результати дослідження були опубліковані в журналі PLoS Biology.
  Дослідження показало, що зараз на нашій планеті живе близько 8,7 млн ??видів (з поправкою в ту чи іншу сторону на 1,3 млн). З них 6,5 млн видів живе на суші, а 2,2 млн - в глибинах океанів. Причому 86% з усіх видів (і 91% одних тільки морських видів) ще належить відшукати і каталогізувати. До цих пір розкид в кількості видів у різних вчених виходив від 3 млн до 100 млн.
  Як зауважив Каміло Мора, керівник дослідження, питання про кількість видів на Землі зараз особливо важливий, оскільки через діяльність людини все більше видів зникає, так що багато хто може зникнути ще до того, як люди про них дізнаються і зможуть вивчити, яку нішу вони займають в екосистемі і як функціонують. А також яка користь від них може бути людині. А коли кількість існуючих видів уже відомо, можна хоча б скласти ефективний план їх вивчення.
  Використовуючи ціни на даний момент, вчені підрахували, що для опису всіх існуючих видів традиційними методами треба було б до 1,2 тис. років роботи, більше 300 тис. фахівців за класифікацією і близько $ 364 млрд. На їхнє щастя, зараз існують нові методики з використанням ДНК, що дозволяють кардинально зменшити вартість досліджень і витрачається на них час.
  Нагадаємо, що за похмурим прогнозам фахівців з Вашингтонського інституту Карнегі (Carnegie Institution of Washington), через 90 років на Землі залишиться менше п'ятої частини рослин і тварин, які зараз водяться в тропічних лісах. Під впливом глобального потепління і збезлісення тваринам і рослинам доведеться або адаптуватися, або переміщатися в інші райони, або вимирати. До 2100 року таким чином зміняться дві третини тропічних лісів у Центральній і Південній Америці та близько 70% джунглів в Африці. В одному лише басейні Амазонки зміна біорізноманіття буде спостерігатися на 80% територій регіону.кість ураганів і штормів буде нижче норми.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1811 | Додав: wiktor | Теги: Каміло Мора, вид, кількість, біорізноманіття, Земля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar