-->Головна » 2011 » Август » 25

Рекорд: австрійка піднялась на 14 восьмитисячників Гімалаїв

 рекорд, Гімалаї, альпінізм, Герлінда Кальтенбрунер, восьмитисячники    40-річна Герлінда Кальтенбрунер (Gerlinde Kaltenbrunner) з Австрії стала першою жінкою, що піднялася на всі 14 вершин у гірського ланцюга Гімалаї, перевищують у висоту 8 тис.м., без балона з киснем. Про цей рекорд було оголошено після того, як вона піднялася на вершину К2, другу за висотою після знаменитого Евересту. До речі, в числі п ... Читати далі»

25.08.2011

Штати трясе

 USGS, землетрус, східне побережжя, США, афтершок    На східному узбережжі США, куди з дня на день обрушиться ураган, стався сильний землетрус, повідомляє BBC News. Сила підземних поштовхів склала 5,8 балу за шкалою Ріхтера. Осередок залягав на глибині 6 км. Центр землетрусу знаходився в штаті Вірджинії, але відчувався в Нью-Йорку і Вашингтоні, де з будівель Пентагону та Капітолію були евакуйовані вс ... Читати далі»

25.08.2011

Обраховано кількість видів на Зeмлі

 Каміло Мора, кількість, вид, біорізноманіття, Земля    Каміло Мора (Camilo Mora), співробітник Гавайського університету (University of Hawaii), США, та університету Далхаузі (Dalhousie University), Канада, разом з колегами підрахував кількість видів на Землі, використовуючи нову точну аналітичну методику, повідомляє Census of Marine Life через Eurekalert . Результати дослідження були опубліковані в журналі PL ... Читати далі»

25.08.2011

США у небезпеці

 катаклізми, СШа, Флорида, Айрін, ураган    Жителі Сполучених Штатів, від Флориди до Південної та Північної Кароліни, готуються до найгіршого: на них насувається ураган «Айрін» (Irene), що сформувався в Атлантичному океані. Це перший ураган, який обрушиться на східне узбережжя країни за останні три роки, повідомляє Associated Press. Федеральна влада побоюються, що Айрін може затопити населені пункти і зруйнува ... Читати далі»

25.08.2011

Азот в грунті очищає повітря

 Інститут Макса Планка , грунт, азот, Евтрофікація     Евтрофікація багатогранно шкодить навколишньому середовищу, але несподівано з'ясувалося, що азотні добрива здатні принести користь.
  Навіть кислі грунти - один з чинників загибелі лісів - можуть мати позитивний ефект.
  Дослідники з Інституту Макса Планка (ФРН) та їхні колеги з Китаю, США і Зімбабве з'ясували, що азотні добрива побічно допома ... Читати далі»

25.08.2011

Підтверджено існування потужної течії біля берегів Ісландії

 Ісландія, Північно-Ісландська течія, океанічні течії, Датська протока, ковеєр    Міжнародна група дослідників підтвердила наявність глибоководної системи океанічної циркуляції біля берегів Ісландії, яка може істотно вплинути на реакцію океану на зміни клімату раніше непередбаченими способами.
  Північно-Ісландська течія вносить свій внесок у термохалінну циркуляцію, яка має величезне значення для регу ... Читати далі»

25.08.2011

Катаклізм може перенести життя на інші планети

 Земля , планета, зіткнення, метеорит, біологічний матеріал, життя    Відповідно до теорії, зіткнення нашої планети з кометами чи астероїдами кілометрового розміру, що трапляються з періодичністю в декілька мільйонів років, а більш масштабні події на зразок того, що привело до утворення 180-кілометрового кратера Чікшулуб, відбуваються кожні 100 млн років. Подібні удари можуть викликати масове вимирання видів і ... Читати далі»

25.08.2011

Вчені встановили зв'язок між кліматичними умовами та соціальними заворушеннями

 клімат, соціальні проблеми, Ель-Ніньо, вчені, дані досліджень Група вчених з Інституту Землі Колумбійського університету (США) на чолі з Соломоном Сян опублікували результати дослідження, які на базі великого статистичного матеріалу підтверджують гіпотезу про вплив кліматичних процесів на соціальні конфлікти і супроводжуючі їх спалаху насильства.
  "Найважливіше те, що ми досліджували сучасну ситуацію, і ... Читати далі»

25.08.2011