Головна » 2010 » Июль » 27 » Американці показали грандіозний міст
12:03
Американці показали грандіозний міст
міст, плотина Гувера, США     Опублікована серія фотографій грандіозного майбутнього мосту поруч із знаменитою греблею Гувера (Hoover Dam Bridge), США, який за планом повинен бути завершений у вересні. Фотографії публікує англійська Daily Mail. Після 12 років проектування та 5 років будівництва ця споруда - офіційно відома як «Меморіальний міст Майка О'Каллаган-Пат Тіллман (Mike O'Callaghan-Pat Tillman Memorial Bridge) - нарешті-то приймає чітких обрисів.
   Міст названий на честь Майка О'Каллаган (Mike O'Callaghan), екс-губернатора Невади, і Пета Тіллман (Pat Tillman), екс-гравця All Star American Football, який залишив успішну кар'єру і пішов в армію після 11 вересня 2001 року. Останній був убитий в Афганістані в результаті нещасного випадку, «вогнем по своїх».

Після закінчення будівництва міст буде підніматися над р.. Колорадо на 271 м, його повна довжина складе майже 580 м, а найдовший центральний проліт буде досягати 320 м. Конструкція, побудована в тіні греблі Гувера, яка забезпечує енергією велику частину територій в штатах Арізона і Невада, є першим композитним залізобетонним арочним мостом у США.

Міст, вартість якого оцінюється в $ 248 млн, буде щодня приймати 17 тис. вантажних і легкових автомобілів. Це дозволить закрити шосе, що проходить по дамбі Гувера, і розвантажити прилеглі магістралі. Гребля, яка довгий час була найдоступнішою переправою між Невадою і Аризоною, вважається схильною до ризику терористичного нападу, і вантажівкам вже заборонили по ній проїжджати.

Нагадаємо, що в 2007 році китайські будівельники остаточно зістикувався всі прольоти найдовшого у світі морського моста через затоку Ханчжоу в м. Нінбо неподалік від Шанхаю. Міст з'єднує міста Нінбо і Цзясин в провінції Шеньян, його довжина - 36 км, з яких 32 км проходять безпосередньо над морем. За цим показником він став найдовшим у світі мостом через морську затоку. Офіційне відкриття мосту відбулося в 2008 році. Міст скоротив шлях з Шанхаю в Нінбо на 120 км. Швидкість руху автомобілів по мосту шестисмугової становить 100 км на годину, проектний термін служби об'єкта - 100 років. Будівництво був початок у листопаді 2003 року.

У Росії найдовший міст почав будуватися у Волгограді через річку Волгу в 1996 році, на кілька років проект був зупинений, проте в 2005 році будівництво продовжилося. Очікується, що міст, довжина якого складе 29,7 км, буде завершено в 2013-2014 роках.

Найдовший європейський міст, Ересунд, був відкритий в 2000 році. Четирнадцатікілометровая конструкція з'єднує датську столицю Копенгаген зі шведським р. Мальме. Її зведення зайняло більше 5 років і зажадало $ 3,8 млрд. таким, що самим найдовшим мостом у світі вважаються дві магістралі, побудовані в 1969 році в Північній Америці на оз. Понтчартрейн в Південній Луїзіані. Сумарна довжина двох паралельно йдуть мостів досягає 38,41 км.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2261 | Додав: wiktor | Теги: США, плотина Гувера, міст | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar