Головна » 2010 » Июль » 16 » Іммігранти рухають прогрес у США
20:01
Іммігранти рухають прогрес у США
еміграція, США, інноваційний розвиток    Те, що було очевидним і раніше, тепер підтверджує економічне дослідження: інтелектуальна імміграція працює на технологічний прогрес в США. При цьому, як стверджують автори дослідження Вільям Керр (William Kerr) з Гарвардської школи бізнесу та Вільям Лінкольн (William Lincoln) з Мічиганського університету, американські громадяни не позбавляються своїх робочих місць. Стаття "The Supply Side of Innovation: H-1B Visa Reforms and US Ethnic Invention" опублікована в Journal of Labor Economics, повідомляє PhysOrg.

У роботі досліджувалися флуктуації числа фахівців-іммігрантів, які отримали візу для роботи в Америці H-1B протягом останніх 15-ти років, з 1995 по 2008 рр.. Виявилося, що збільшення кількості виданих віз H-1B приводило і до зростання числа патентів, авторами яких є вчені та інженери з Індії та Китаю, що працюють за тимчасовими контрактами у наукових інститутах і фірмах. Кількість патентів, авторство яких належить американським фахівцям, практично не залежало від віз H-1B.

Дослідження кілька ускладнювалося тим, що в заявці на патент громадянство і національність авторів не вказується, тому використовувався алгоритм, "який обчислює" національність на прізвище. Потім отриманий результат порівнювався з даними з видачі віз за вказаний період. Кількість виданих віз H-1B змінюється в досить широкому діапазоні - від 65 тис. до 195 тис. на рік.

Як відзначають автори роботи, в результаті вдалося отримати кількісну оцінку впливу візового режиму на швидкість розвитку інновацій у США.

Джерело: http://rnd.cnews.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1767 | Додав: wiktor | Теги: еміграція, інноваційний розвиток, США | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar